Pretraživanje
Sistemac.srce.hr

Srce je, uvažavajući velike potrebe za informiranjem stručnjaka i drugih korisnika iz područja upravljanja računalno-komunikacijskim i informacijskim sustavima, odlučilo unaprijediti portal za sistem-inženjere, dostupan na adresi http://sistemac.srce... [više]

Helpdesk
12.10.15 09:27 - Kat: Obrazovanje
Autor: Kruno Golubić

Pozivamo vas da nam se pridružite na još jednom od seminara koje već tradicionalno održavamo za IT-stručnjake. Naslov sljedećeg seminara je "Uspostava virtualizacijske infrastrukture putem oVirt i XenServer 6.5 besplatnih rješenja" koji će održati Dubravko Sever iz Srca.

Virtualizacija kao tehnologija nije nova stvar. Međutim potrebno je dobro odmjeriti koja virtualizacijska tehnologija daje najbolji odnos uloženog i dobivenog s ciljem optimizacije podatkovnih centara kao i osiguranjem dostupnosti informacijskih sustava koje nude. Tema seminara bit će upravo upoznavanje s nekim osnovnim virtualizacijskim tehnologijama, njihovim podjelama, mogućnostima koje svako rješenje nudi. Prezentirat će se osnovne dvije besplatne virtualizacijske platforme XenServer i OVirt, njihove mogućnosti i načini upravljanja.

Seminar će se održati u zgradi Sveučilišnog računskog centra Srca (Josipa Marohnića 5, Zagreb) 20. listopada 2015. (utorak) u 10 sati (predviđeno trajanje seminara je do 14 sati.

Također će se prenositi putem streaminga, koji će biti dostupan za vrijeme predavanja na adresi https://connect.srce.hr/it-specijalisti/.

Naknadno će biti objavljena i snimka predavanja na adresi http://sistemac.srce.unizg.hr.

Kako bismo mogli što bolje isplanirati održavanje seminara, molimo vas da se prijavite na adresi http://limesurvey.srce.hr/72653/lang-hr.

Pozivamo vas da nam se pridružite te da se na seminarima uključite u diskusiju i druženje kako bismo razmijenili iskustva. Ako imate prijedloge i ideje za buduće seminare, pošaljite nam ih na e-mail adresu edu@srce.hr.
<- povratak na popis novosti

Random Tips&Tricks
20.04.10 - [Windows] Skrolanje cmd prozora bez miša

Ako želite skrolati cmd prozor bez korištenja miša, koristite sljedeću kombinaciju tipaka

[više]


sistemac.srce.hr

Marohnićeva 5
10000 Zagreb

Tel.: ++385 1 6165547
Fax: ++385 1 6165559