Pretraživanje
Sistemac.srce.hr

Srce je, uvažavajući velike potrebe za informiranjem stručnjaka i drugih korisnika iz područja upravljanja računalno-komunikacijskim i informacijskim sustavima, odlučilo unaprijediti portal za sistem-inženjere, dostupan na adresi http://sistemac.srce... [više]

Helpdesk
28.10.15 08:44 - Kat: Obrazovanje
Autor: Kruno Golubić

Pozivamo vas da nam se pridružite na posljednjem seminaru u ovoj godini. Naslov sljedećeg seminara je "Visoko učinkoviti, raspodijeljeni datotečni sustav BeeGFS" koji će održati Emir Imamagić iz Srca.

BeeGFS, prethodno poznat kao FhGFS, je raspodijeljeni datotečni sustav inicijalno namijenjen za potrebe računalnih klastera za napredno računanje. BeeGFS omogućava povezivanje više podatkovnih poslužitelja u jedinstven datotečni sustav. Pri tome se podaci mogu paralelno spremati na više poslužitelja (RAID 0) ili raspodijeljivati na pojedine poslužitelje. Sustav se sastoji od komponenti za pohranu podataka i pohranu informacija o direktorijima i datotekama (metapodaci). U slučaju potrebe za proširenjem prostora moguće je dinamički dodavati komponente, bez utjecaja na rad klijenata. BeeGFS pruža grafičko sučelje za praćenje rada i opterećenja pojedinih komponenata sustava.

Seminar će se održati u zgradi Sveučilišnog računskog centra Srca (Josipa Marohnića 5, Zagreb) 4. studenog 2015. (srijeda) u 10 sati (predviđeno trajanje seminara je do 14 sati).


Također će se prenositi putem streaminga, koji će biti dostupan za vrijeme predavanja na adresi https://connect.srce.hr/it-specijalisti/.

Naknadno će biti objavljena i snimka predavanja na adresi http://sistemac.srce.unizg.hr.
Kako bismo mogli što bolje isplanirati održavanje seminara, molimo vas da se prijavite na adresi http://limesurvey.srce.hr/51738/lang-hr.

Pozivamo vas da nam se pridružite te da se na seminarima uključite u diskusiju i druženje kako bismo razmijenili iskustva. Ako imate prijedloge i ideje za buduće seminare, pošaljite nam ih na e-mail adresu edu@srce.hr.
<- povratak na popis novosti

Random Tips&Tricks
15.01.08 - [Linux] Kako otkriti najveće potrošače diska

Želite li vidjeti koliko mjesta unutar direktorija u kojem se nalazite zauzimaju poddirektoriji (bilo da se radi o korisničkim ili drugim podacima) u komandnoj liniji pokrenite slijedeću naredbu: du -s * | sort... 

[više]


sistemac.srce.hr

Marohnićeva 5
10000 Zagreb

Tel.: ++385 1 6165547
Fax: ++385 1 6165559