Pretraživanje
Sistemac.srce.hr

Srce je, uvažavajući velike potrebe za informiranjem stručnjaka i drugih korisnika iz područja upravljanja računalno-komunikacijskim i informacijskim sustavima, odlučilo unaprijediti portal za sistem-inženjere, dostupan na adresi http://sistemac.srce... [više]

Helpdesk
1.02.16 10:50 - Kat: Obrazovanje
Autor: Uredništvo

U okviru programa obrazovanja edu4IT, Sistemski administrator 1 u utorak2. veljače 2016. godine u 14:00 sati održat će se online predavanje "Upravljanje sistemskim zapisima kroz ELK (Elasticsearch Logstash Kibana)".

U predavanju će se usporediti značajke lokalne i središnje pohrane sistemskih zapisa te pokazati kako je Srce implementiralo središnji sustav za pohranu sistemskih zapisa koji se pokazao kvalitetnijim rješenjem. Koji su kriteriji utjecali na odabir? Koji su modeli razmatrani? Koji je model odabran i zašto? 
Autor i predavač je Zdenko Škiljan, zaposlenik Srca iz Sektora za središnju infrastrukturu i sustave.

Predavanje će biti otvoreno za sve zainteresirane preko sustava za webinarehttps://connect.srce.hr/it-spec
Ako ne posjedujete korisnički račun iz sustava AAI@EduHr, možete se prijaviti kao Gost. Predviđeno trajanje predavanja je 40 minuta.

Za sve zainteresirane dostupna je i arhiva prethodno održanih online predavanja u okviru programa edu4IT.
<- povratak na popis novosti

Random Tips&Tricks
15.01.08 - [Linux] Lista polja lokalizacijske baze

Listu dostupnih polja unutar lokalizacijske baze možete pogledati na slijedeći način: locale | cut -d= -f1 | xargs locale -kc | less

[više]


sistemac.srce.hr

Marohnićeva 5
10000 Zagreb

Tel.: ++385 1 6165547
Fax: ++385 1 6165559