Pretraživanje
Sistemac.srce.hr

Srce je, uvažavajući velike potrebe za informiranjem stručnjaka i drugih korisnika iz područja upravljanja računalno-komunikacijskim i informacijskim sustavima, odlučilo unaprijediti portal za sistem-inženjere, dostupan na adresi http://sistemac.srce... [više]

Helpdesk
7.12.07 15:13 - Kat: Tips&Tricks
Autor: Uredništvo

Srce je, uvažavajući velike potrebe za informiranjem stručnjaka i drugih korisnika iz područja upravljanja računalno-komunikacijskim i informacijskim sustavima, odlučilo unaprijediti portal za sistem-inženjere, dostupan na adresi http://sistemac.srce.hr. Portal za sistem-inženjere od 17. prosinca 2007. donosi nove sadržaje i ima nov izgled.

Osim novog ruha na portalu postoje i brojne sadržajne novosti. I dalje ćemo objavljivati priloge iz svih područja u kojima naši stručnjaci, ali i naši kolege iz zajednice imaju što reći. Iako je portal namijenjen svim sistem-inženjerima posebnu ćemo brigu voditi o sistemcima na ustanovama, pred koje se vrlo često stavljaju zadaci koji i nisu iz njihove usko specijalizirane domene, već zadiru i u aplikativni i mrežarski dio posla. Portal je također zanimljiv i korisnicima izvan uskog kruga sistem-inženjera, jer na njemu dragocjenu pomoć mogu naći i svi koji sami brinu o svojim računalima.

Od posebnih novosti na portalu valja spomenuti sistemaški blog te kategoriju "tips & tricks", koja bi trebala na kuharski način olakšati rad sistem-inženjerima. Kategorije članaka su pojednostavljene te su postojeći članci ponovno kategorizirani. Tražilica sada ima mogućnost pretraživanja po naslovu i ključnim riječima, a u skorijoj budućnosti  u planu je indeksiranje teksta, te pretraga po cijelom tekstu i filtriranje sadržaja.

U Srcu rade specijalisti za različita područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija: za mreže, različite operacijske sustave, aplikacije i informacijske sustave, računala, računalne klastere i gridove, za računalnu i mrežnu sigurnost, edukaciju, tako da će teme iz tih, ali i drugih područja biti predstavljene na koristan i praktičan način.

Dragan Janjušević    

Glavni urednik portala

 
<- povratak na popis novosti

Random Tips&Tricks
1.12.10 - [Windows] Kako saznati zauzeće na disku pojedinih direktorija

Zauzeće na disku pojedinog direktorija i svih njegovih poddirektorija možete na brzinu saznati koristeći naredbe dir i grep

[više]


sistemac.srce.hr

Marohnićeva 5
10000 Zagreb

Tel.: ++385 1 6165547
Fax: ++385 1 6165559