Mobilna aplikacija za sustav Merlin


Sustav Merlin dostupan i na dlanu, bilo gdje i bilo kada.


Merlin Mobile aplikacija za Android uređaje omogućava brzi pristup sustavu s mobilnih uređaja te primanje push obavijesti na uređaj bez potrebe za stalnim osvježavanjem web stranica. Aplikacija je namijenjena korisnicima kako bi bili "uvijek dostupni i obaviješteni" na sustavu Merlin, a pruža i brz pristup sustavu Merlin i e-kolegijima kojima korisnik može pristupiti sa svojeg mobilnog uređaja.

Nastavnicima ova aplikacija može poslužiti i kao mjesto virtualne prisutnosti, odnosno mjesto gdje će biti dostupni za pitanja svojim studentima kad god to sami žele. 

Mobile_Merlin
Prikaz prijave u sustav putem mobilne aplikacije

Aplikacija Merlin Mobile je dorađena inačica službene Moodle mobilne aplikacije koju je Ceu tim prilagodio za rad s infrastrukturom Srca. U pozadini aplikacije nalazi se sustav koji omogućava pristup sustavu Merlin i promptnu isporuku push obavijesti. Push obavijesti korisniku javljaju primitak poruke, poput onih iz foruma, privatnih poruka i slično. 

Aplikaciju za Android uređaje možete preuzeti ovdje

Nakon preuzimanja, aplikaciju je potrebno instalirati, te po završetku instalacije, pokrenuti je i upisati adresu sustava Merlin za aktualnu akademsku godinu (npr. http://moodle.srce.hr/2017-2018/).

Nakon toga će uređaj zatražiti otvaranje internetskog preglednika, u kojem je potrebno prijaviti se u sustav Merlin. Nakon uspješne prijave, uređaj će se vratiti u aplikaciju Merlin Mobile, a u slučaju da se to ne dogodi, korisnik treba sam ponovno otvoriti aplikaciju i još jednom upisati adresu sustava Merlin. Time će prijava u sustav biti dovršena i korisnik će odmah moći primati push obavijesti i koristiti se sustavom Merlin.