Dvadeset drugo predavanje Microsoftove zajednice EDU IT Pro

Najavljujemo dvadeset drugo predavanje u ciklusu predavanja EDU IT Pro koji je namijenjen IT administratorima visokoškolskih institucija u organizaciji Microsofta Hrvatska i Distribucijskog centra za Microsoftove proizvode u Srcu.

Tema predavanja:

  • Microsoft Hyper-V Server 2016 - Dario Štefek, Artakom

Predavanje će se održati u četvrtak 13.4.2017. u 14 sati u dvorani E2 u prostorijama Sveučilišnog računskog centra, Marohnićeva 5.

Opširnije o temi: Manje tvrtke, a često i tvrtke srednje veličine (u hrvatskim okvirima) često nemaju financijska sredstva koja bi pokrila skupe alate za nadzor i upravljanje virtualnim okolinama, ali svakako imaju potrebnu za virtualnim okruženjem. Microsoft Hyper-V Server 2016 je u potpunosti besplatan hypervisor s funkcionalnostima identičnim onima u Server Standard / Datacenter verzijama. Nakon instalacije Hyper-V Server 2016 platforme (next – next – finish) pozabavit ćemo se konfiguriranjem i podešavanjem. Za sve koji nevoljko pokreću command prompt, a PowerShell im je nužno zlo, pokazat ćemo kako upravljati i nadzirati Hyper-V Server 2016 sustav kroz grafičko sučelje pomoću Remote Server Administration Tools for Windows 10.

Sve zainteresirane molimo da se prijave na linku.

Predavanje će se moći pratiti i putem webinara (web-streaming) na sljedećem linku: https://connect.srce.hr/edu-it-pro

Možete se prijaviti svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom ili kao gost.
URL za testiranje konekcije i instaliranje dodatka za Adobe.
Za podešavanje kvalitete zvuka:
Meeting > Audio Setup Wizard > slijedite upute čarobnjaka