Poziv na predavanje u okviru inicijative Drupal Global Training Days

Pozivamo Vas na predavanje u okviru inicijative Drupal Global Training Days, koje će se održati u petak, 9. rujna 2016.

(Zagreb, 29. kolovoza 2016.) Sveučilišni računski centar pridružio se svjetskoj inicijativi Drupal Global Training Days u okviru koje će Damir Mirić, dugogodišnji Drupal developer održati predavanje s ciljem popularizacije sustava Drupal i stvaranje mreže korisnika Drupala. Ulaz na predavanje je slobodan.

Predavanje je podijeljeno u dva dijela. U prvom dijelu predstavit će se razlike između obiju aktualnih inačica Drupal 7 i Drupal 8. U drugom dijelu, koji počinje u 18 sati, bit će predstavljen prototip Open Social distribucije Drupala 8.

Open Social je besplatna platforma pomoću koje se može uspostaviti moderan intranet koji omogućava suradnju, sigurnu privatnu ili javnu društvenu mrežu zaposlenika/korisnika s otvorenim ili zatvorenim grupama koje dijele neki interes. Dizajnom podsjeća na društvene mreže na kakve smo danas navikli, ali je platforma modularna i potpuno prilagodljiva vlastitim potrebama. Moguće ju je integrirati s vlastitim aplikacijama kao i s aplikacijama drugih proizvođača.

Srce je 2015. godine krenulo s organizacijom Drupal meetupova doprinoseći na taj način izgradnji Drupal zajednice u Hrvatskoj. Drupal je besplatan sustav otvorenog koda za izgradnju i upravljanje web-sadržajem. Koristi se kao platforma za back-end brojnih webova širom svijeta.

Nataša Dobrenić

Ured za odnose s javnošću Srca