Ispitni centar za ECDL

 

Srce je od 11. veljače 2004. godine ovlašteni ispitni centar za ECDL, a od rujna 2009. godine ima status Akademija-ECDL.

 

NOVI PROGRAM ECDL

 

Akademija-ECDL Sveučilišnog računskog centra licencirana je za provođenje novog programa ECDL.

Primjena novog programa ECDL započela je 1. srpnja 2014.

 

Više informacija o novom programu ECDL možete pronaći ovdje.

Nastavak akcije "ECDL za nezaposlene"

Tijekom trajanja akcije cijena polaganja osnovnog ECDL-ispita za nezaposlene osobe iznosi 77,00 kn, a cijena ECDL-indeksa 325,00 kn.

 
Status nezaposlene osobe potvrđuje se potvrdom o nezaposlenosti koju izdaje Hrvatski zavod za zapošljavanje. Akcija vrijedi do 31.12.2014. godine.

Paketi ispita s uključenom pogodnošću SecondShot


Osim pojedinačne kupnje ECDL-indeksa i ECDL-ispita, moguća je kupnja paketa ispita ECDL Početni ili ECDL Osnovni. Paketi ispita, osim ECDL-indeksa, sadrže mogućnost SecondShot (u slučaju neprolaska ispita mogućnost ponovnog polaganja ispita bez dodatnog plaćanja).

Više informacija o paketimima ECDL-ispita možete pronaći ovdje. Akcija vrijedi do opoziva.

Besplatne on-line pripreme za polaganje osnovnih ECDL ispita

Od sada se, putem sustava za udaljeno učenje Srca, dodatno možete pripremiti za polaganje osnovnih ECDL-ispita. On-line pripreme su namijenjene polaznicima koji već posjeduju znanje iz određenog područja, no prije polaganja ispita žele utvrditi postojeće znanje. Pripreme su besplatno dostupne svim zainteresiranim polaznicima, a prijava se obavlja putem sustava za udaljeno učenje na adresi http://lms.srce.hr.

Da biste mogli koristiti sustav za udaljeno učenje, potrebno se registrirati.
Članovi akademske zajednice (studenti, nastavnici i djelatnici visokih učilišta i javnih znanstvenih instituta) u sustav za udaljeno učenje prijavljuju se odabirom poveznice Prijava putem elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr. Prilikom prve prijave, korisnici sustava AAI@EduHr će se automatski registrirati.Polaznici koji nisu članovi akademske zajednice, u sustav za udaljeno učenje prijavljuju se odabirom poveznice Prijava putem lokalnog korisničkog računa. Prije prve prijave na tečaj, ovi će korisnici trebati ispuniti on-line obrazac za registraciju.

 

Napomena: On-line pripreme za ispite ECDL M2: Korištenje računala i rad s datotekama i ECDL M7: Pregledavanje weba i komunikacija nisu aktualne zbog promjene programa ECDL.

O ECDL-u

European Computer Driving Licence (ECDL) - Europska računalna diploma međunarodno je priznata potvrda o stečenim informatičkim znanjima i vještinama.

 

Navedeni program pokrenuo je CEPIS (Council of European Professional Informatics Societies) u suradnji s Fondacijom ECDL iz Dublina.

 

U svijetu postoji oko 22.000 ispitnih centara, a već oko sedam milijuna ljudi posjeduje diplomu ECDL. Program ECDL proširen je i izvan Europe pod nazivom International Computer Driving Licence (ICDL).

 

U svakoj od država uključenih u program ECDL radom ispitnih centara koordinira nacionalni operater kojega imenuje Fondacija ECDL. Poslove nacionalnog operatera u Hrvatskoj obavlja HIZ (Hrvatski informatički zbor).

 

Srce i HIZ su 11. veljače 2004. potpisali ugovor kojim je Srce postalo ovlašteni ispitni centar za ECDL. Time je članovima akademske zajednice, studentima, profesorima i zaposlenima na Sveučilištu u Zagrebu i drugim visokim učilištima omogućeno povoljnije polaganje ispita za međunarodno priznate diplome iz područja informacijskih tehnologija.

U sklopu ispitnog centra za ECDL mogu se polagati ispiti iz programa:

  • e-Citizen
  • osnovni ECDL-ispiti
  • napredni ECDL-ispiti.

Pravo korištenja usluga Ispitnog centra po redovnim uvjetima imaju svi građani, a za studente i djelatnike visokih učilišta osigurani su povoljniji uvjeti.

Značajni događaji

LIPANJ 2010. - 15. lipnja 2010. održan je tisućiti ispitni termin.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

PROSINAC 2009. - 17. prosinca 2009. u Srcu su svečano uručene prve tri e-Citizen diplome u Hrvatskoj.

 

 

 

 

 

 

RUJAN 2009. - Hrvatski informatički zbor dodijelio je Sveučilišnom
računskom centru status Akademija-ECDL. Ovaj se status dodijeljuje istaknutim ispitnim centrima koji zadovoljavaju dodatne kriterije i uspješno provode ispite i obrazovanje prema programu ECDL.

PROSINAC 2006. - Sveučilišni računski centar dobio je posebno priznanje Hrvatskog informatičkog zbora - Kristalni globus za doprinos na razvitku informatičke pismenosti i uvođenju ECDL programa u Hrvatskoj.

 

 

 

 

 

 

 

VELJAČA 2004. - Sveučilišni računski centar postaje ovlašteni ispitni centar za ECDL.