Načini pripreme za polaganje ECDL-ispita

Predispiti

 

ECDL Fondacija je pripremila predispite (probne ispite) koji mogu poslužiti kao dodatna provjera znanja prije polaganja ECDL-ispita.

Predispite kao i pripadajuće nastavne programe na hrvatskom jeziku možete preuzeti na ovim poveznicama:

 

Više informacija o načinima polaganja ispita (ručno i ATES) možete pronaći ovdje.

Besplatne on-line pripreme za polaganje osnovnih ECDL ispita

 

Putem sustava za udaljeno učenje Srca, dodatno se možete pripremiti za polaganje osnovnih ECDL-ispita. On-line pripreme su namijenjene polaznicima koji već posjeduju znanje iz određenog područja, no prije polaganja ispita žele utvrditi postojeće znanje. Pripreme su besplatno dostupne svim zainteresiranim polaznicima, a prijava se obavlja putem sustava za udaljeno učenje na adresi http://lms.srce.hr.

Da biste mogli koristiti sustav za udaljeno učenje, potrebno se registrirati.
Članovi akademske zajednice (studenti, nastavnici i djelatnici visokih učilišta i javnih znanstvenih instituta) u sustav za udaljeno učenje prijavljuju se odabirom poveznice Prijava putem elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr. Prilikom prve prijave, korisnici sustava AAI@EduHr će se automatski registrirati.

Polaznici koji nisu članovi akademske zajednice, u sustav za udaljeno učenje prijavljuju se odabirom poveznice Prijava putem lokalnog korisničkog računa. Prije prve prijave na tečaj, ovi će korisnici trebati ispuniti on-line obrazac za registraciju dostupan na ovoj poveznici.

Napomena: On-line pripreme za ispite ECDL M2: Korištenje računala i rad s datotekama i ECDL M7: Pregledavanje weba i komunikacija nisu aktualne zbog promjene programa ECDL.

Predispiti s prikazom rješenja (osnovni program ECDL)

 

Provjerite svoje znanje i spremnost za polaganje osnovnih ECDL-ispita rješavanjem predispita. Kako bismo Vam olakšali navedeni zadatak pripremili smo prikaz rješenja predispita s uključenim animacijama.

 

Ovi su predispiti nastali na temelju službenih ECDL-ovih predispita (radno okruženje MS Windows Vista i Office 2007). Nositelj licence za provođenje ECDL programa u Republici Hrvatskoj je HIZ.

 

Odabirom odgovarajuće poveznice možete pristupiti rješenjima pojedinog predispita:

Obrada riječi

Proračunske tablice

Korištenje baze podataka

Prezentacije

 

Napomena:

predispiti Osnovni pojmovi informacijsko-komunikacijske tehnologije, Korištenje računala  i rad s datotekama te Pregledavanje weba i komunikacija više nisu aktualni zbog promjene programa ECDL.

Osnovni pojmovi informacijsko-komunikacijske tehnologije 

Korištenje računala i rad s datotekama 

Pregledavanje weba i komunikacija