Ciscova akademija mrežnih tehnologija

 

OBAVIJEST

Uskoro započinjemo s održavanjem tečaja CCNA prema novom nastavnom programu - CCNA Routing and Switching, o kojem više možete pogledati na stranicama Cisco Networking Academy .

Prema planu, tečaj CCNA Routing and Switching održavat će se u popodnevnom terminu (2 x 4 sata tjedno, od 17:00). Točan raspored bit će objavljen krajem studenoga, a svi zainteresirani polaznici mogu nam se javiti na adresu camt@srce.hr kako bismo ih mogli uvrstili na listu zainteresiranih polaznika.

Ukoliko ne dobijete odgovor na prijavu u roku od dva radna dana, molimo Vas da ponovite prijavu ili nas kontaktirate na telefonski broj +385 1 6165-111.

 

Ciscova akademija mrežnih tehnologija (CAMT) provjeren je i uspješan sustav izobrazbe u području mrežnih tehnologija. Ujedno je i najlakši i najbrži način izobrazbe potrebnih kadrova ovog područja, a može biti sastavni dio redovnog školovanja ili njegova dopuna. Ciscova akademija nastala je 1997. godine, a pokrenula ju je i potpomaže tvrtka Cisco Systems. Ovaj sustav izobrazbe nastao je kao odgovor na sve veći nedostatak kvalificiranih tehničara i stručnjaka iz područja mrežnih tehnologija, a vremenom je prerastao u partnerstvo između obrazovnih ustanova, industrije, državne uprave i neprofitnih organizacija s ciljem unapređenja nastave i izobrazbe dovoljnog broja stručnjaka koje zahtijeva brzi razvoj informacijske tehnologije i Interneta. To se ogleda u brojnim sporazumima između tvrtke Cisco Systems i različitih udruga i državnih tijela širom svijeta (a posebno vezano uz programe i projekte prekvalificiranja i doškolovanja), te u uključivanju u ovaj program i drugih tvrtki poput HP-a, Panduita i Sun Microsystemsa.

 

Nastavni programi unutar Ciscove akademije mrežnih tehnologija osmišljeni su s namjerom da polaznici steknu znanja i vještine potrebne za dizajniranje, izgradnju i održavanje računalnih mreža. Osim temeljnih znanja o računalnim mrežama, polaznici mogu svladati i zahtjevne programe i specijalizirati se u određenom segmentu mrežnih tehnologija (sigurnost mrežnih sustava, rad s bežičnim mrežama i sl.). Trenutno prema programu CAMT  djeluje više od 12.000 ustanova u 165 zemalja svijeta, a  akademiju godišnje pohađa oko 900.000 polaznika.

 

Akademija mrežnih tehnologija u Srcu održava tečajeve u skladu s programom Ciscove akademije mrežnih tehnologija (CAMT). U sustav Ciscovih akademija Srce je ušlo tijekom 2002. godine, a nastava za prvu skupinu polaznika počela je 28. travnja 2003.  Do sada je u Srcu organizirana nastava za 30 skupina polaznika.

 

Zašto pohađati Akademiju mrežnih tehnologija:

  • suvremeno obrazovanje prema međunarodno priznatom programu
  • mogućnost stjecanja međunarodno priznatog industrijskog certifikata
  • stjecanje atraktivnih znanja koja su tražena na tržištu i omogućavaju lakše zapošljavanje


Prema trenutnim rang listama, Cisco certifikati nalaze se među 10 najcjenjenijih certifikata u području IT-a u svijetu. Osim što su Cisco certifkati jedni od najpoželjnijih i najprestižnijih u IT industriji, poslovi koje obavljaju Cisco stručnjaci su jedni od najbolje plaćenih. Certificiranje se vrši u ovlaštenom ispitnom centru Pearson Vue.

 

U Srcu je moguće pohađati dva tečaja iz navedenog programa:

Nastava se provodi u skladu sa standardima koje je zadala tvrtka Cisco Systems, a izvode je ovlašteni predavači – stručnjaci iz područja mrežnih tehnologija. Sastoji se od predavanja,  vježbi i konzultacija. Vježbe se izvode na suvremenoj mrežnoj komunikacijskoj opremi i osobnim računalima u vlasništvu Akademije. Polaznicima je na raspolaganju sustav za udaljeno učenje  dostupan putem Interneta, na kojem se  nalaze multimedijalni nastavni materijali koje je izradila  tvrtka Cisco Systems. Prema Ciscovim standardima nastavni materijali za tečajeve i provedba laboratorijskih vježbi na engleskom su jeziku, a sva predavanja i konzultacije izvode se na hrvatskom jeziku. Izvođenje nastave odvija u suvremeno opremljenoj i specijaliziranoj učionici na  lokaciji Sveučilišnog računskog centra  – Srca, Josipa Marohnića 5, Zagreb.

 

Tečajeve iz programa Akademije mrežnih tehnologija mogu pohađati svi zainteresirani polaznici, a preduvjeti su dobro poznavanje engleskog jezika,  poznavanje rada na osobnom računalu i korištenja Interneta, te više od 16 godina starosti.

 

Prijave za pohađanje Akademije primaju se putem elektroničke pošte na adresu camt@srce.hr.

Ciscova akademija mrežnih tehnologija

Raspored tečajeva

 

CCNA Exploration - utorkom i četvrkom

od 17:00 - 21:00

započeo: 22.05.2014.

 

Kontakt

telefon telefon:  +385 1 616 5111
e-mail:     camt@srce.hr
faks faks:       +385 1 616 5559
Predbilježite se na obavijesti Srca!