Osnovni tečajevi

Obavijest

Obavještavamo sve polaznike tečajeva Srca da će se za sve tečajeve koji se održavaju počevši od 1. ožujka 2017. godine primjenjivati novi cjenik. Prema novom cjeniku svi će se tečajevi koji se održavaju u učionicama naplaćivati, s tim da jednodnevne radionice namijenjene članovima akademske zajednice ostaju besplatne. Također, online tečajevi su za sve skupine polaznika i nadalje besplatni.

S obzirom na to da je primarna uloga Srca podrška članovima akademske zajednice, za njih su osigurane posebno povoljne cijene, a za studente su dosadašnje cijene nekih tečajeva čak i smanjene.

Izmjene u vezi s naplatom obrazovnih programa Srca prvenstveno su u kontekstu nastojanja da osiguramo još višu razinu dostupnosti i urednog pohađanja obrazovnih programa Srca, kao i kontinuitet u kvaliteti tih programa. Napominjemo da se kroz naplatu pohađanja tečajeva pokriva samo manji dio stvarnih troškova pripreme i održavanja obrazovnih programa Srca.

Osnovni tečajevi Srca namijenjeni su svima zainteresiranima za stjecanje osnovnih znanja o uporabi informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Tečajevi su podijeljeni u nekoliko skupina:

  • tečajevi iz osnova uporabe računala i Interneta
  • tečajevi o web-tehnologijama, izradi web-stranica i web-sjedišta
  • tečajevi o informatičkoj sigurnosti
  • uvodni tečajevi o Linuxu i drugi.

Osnovni se tečajevi održavaju u učionicama (prema rasporedu održavanja), ali i u online obliku (putem sustava za udaljeno učenje).

Tečajevi u učionicama održavaju se u nastavnim skupinama do dvanaest polaznika, a svaki polaznik dobiva popratne nastavne materijale i na kraju tečaja, potvrdu o odslušanom tečaju. Tečajevi se održavaju u suvremeno opremljenim učionicama u Srcu (Josipa Marohnića 5, Zagreb).

Za studente i druge članove akademske zajednice (nastavnike i djelatnike visokih učilišta i javnih znanstvenih instituta) održavaju se jednodnevne besplatne radionice u trajanju od 5 školskih sati na kojima se polaznici detaljnije upoznavaju s mogućnostima alata MS Office, ali i alata za obradu slike (GIMP) i zvuka (Audacity).

Online tečajevi omogućavaju polazniku da samostalno odabere mjesto i vrijeme kada će se posvetiti učenju. Polaznik može započeti s pohađanjem tečaja u bilo koje vrijeme i prolaziti kroz gradivo tempom koji mu odgovara obzirom da su online tečajevi Srca nementorirani.

Na osnovne tečajeve mogu se prijaviti svi zainteresirani polaznici. Za polaznike koji su članovi akademske zajednice (studenti, nastavnici te djelatnici visokih učilišta i javnih znanstvenih instituta) osigurane su posebne pogodnosti (znatno niže cijene ili besplatni tečajevi), a neke od pogodnosti primjenjuju se i na polaznike koji nisu članovi akademske zajednice. I za nezaposlene su osigurani popusti za pohađanje tečajeva. Online tečajevi besplatni su za sve skupine polaznika.

Cjelovit popis tečajeva dostupan je ovdje.