Osnovni tečajevi

OBAVIJEST

U četvrtak, 28.09.2017., u vremenu od 6 do 8 sati, sustav za prijavu na tečajeve i sustav za e-učenje bit će zbog radova kratkotrajno nedostupni. Molimo da u navedeno vrijeme ne planirate rad na ovim sustavima.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Osnovni tečajevi Srca namijenjeni su svima zainteresiranima za stjecanje osnovnih znanja o uporabi informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Tečajevi su podijeljeni u nekoliko skupina:

  • tečajevi iz osnova uporabe računala i Interneta
  • tečajevi o web-tehnologijama, izradi web-stranica i web-sjedišta
  • drugi tečajevi (uvodni tečajevi o Linuxu, tečajevi o bazama podataka, i dr.)
  • jednodnevne radionice.

Osnovni se tečajevi održavaju u učionicama (prema rasporedu), ali i u online obliku (putem sustava za udaljeno učenje).

Tečajevi u učionicama održavaju se u nastavnim skupinama do dvanaest polaznika, a svaki polaznik dobiva popratne nastavne materijale i na kraju tečaja, potvrdu o odslušanom tečaju. Tečajevi se održavaju u suvremeno opremljenim učionicama u Srcu (Josipa Marohnića 5, Zagreb).

Za studente i druge članove akademske zajednice (nastavnike i djelatnike visokih učilišta i javnih znanstvenih instituta) održavaju se jednodnevne besplatne radionice u trajanju od 5 školskih sati na kojima se polaznici detaljnije upoznavaju s mogućnostima alata MS Office, ali i alata za obradu slike (GIMP) i zvuka (Audacity).

Online tečajevi omogućavaju polazniku da samostalno odabere mjesto i vrijeme kada će se posvetiti učenju. Polaznik može započeti s pohađanjem tečaja u bilo koje vrijeme i prolaziti kroz gradivo tempom koji mu odgovara obzirom da su online tečajevi Srca nementorirani.

Na osnovne tečajeve mogu se prijaviti svi zainteresirani polaznici. Za polaznike koji su članovi akademske zajednice (studenti, nastavnici te djelatnici visokih učilišta i javnih znanstvenih instituta) osigurane su posebne pogodnosti (znatno niže cijene ili besplatni tečajevi), a neke od pogodnosti primjenjuju se i na polaznike koji nisu članovi akademske zajednice. I za nezaposlene su osigurani popusti za pohađanje tečajeva. Online tečajevi besplatni su za sve skupine polaznika.

Nakon završenog online tečaja polaznici mogu zatražiti izdavanje potvrde. Potvrde o završenom online tečaju izdaju se samo za tečajeve koji su pregledani u potpunosti (prema evidenciji sustava za udaljeno učenje). Potvrde o završenom online tečaju ne izdaju se za tečajeve iz kategorije "kratki tečajevi - prezentacije".

Cjelovit popis tečajeva dostupan je ovdje.