MojOblak

Pristup usluzi MojOblak korištenjem preglednika Chrome i Firefox.

Korisnici koji pristupaju usluzi MojOblak korištenjem preglednika Chrome i Firefox trenutno dobivaju upozorenje "The site ahead may contain harmful programs".
Upozorenje se javlja jer je jedan od korisnika usluge MojOblak javno podijelio nesiguran sadržaj koji je Google indeksirao i počeo upozoravati sve korisnike koji pristupaju usluzi MojOblak.
Nesigurni sadržaj je uklonjen i Google je o tome obaviješten, no do uklanjanja upozorenja može proći i do 72 sata.
Korisnici u međuvremenu mogu nastaviti sigurno koristiti uslugu MojOblak tako da izaberu opcije "See details" i "Ignore the risk".

 

MojOblak

Srce je pokrenulo novi sustav za udaljeno pohranjivanje podataka - MojOblak. Sustav se temelji na softveru ownCloud i zamijenio je uslugu GSS.

Osim pohrane podataka, sustav omogućuje i razmjenu podataka među korisnicima, javni pristup dijeljenim podacima te nekoliko korisnih aplikacija poput kalendara, galerije slika ili kolaborativnog uređivanja dokumenata. Sustavu možete pristupiti na adresi: http://mojoblak.srce.hr.

Svoje podatke s novim sustavom možete sinkronizirati i pomoću desktop-klijenta koji možete preuzeti na adresi: https://owncloud.org/install/. Klijenti za mobilne uređaje nisu podržani.

Djelatnici ustanova u sustavu AAI@EduHr mogu koristiti 100 GB prostora dok studenti dobivaju 20 GB prostora.

Sva pitanja vezana uz korištenje sustava MojOblak šaljite na e-mail adresu: apps@srce.hr.