Još jedan doktor znanosti u Srcu

14. 7. 2017.

Voditelj službe za akademske i informacijske sustave u Srcu, mr. sc. Ognjen Orel,, obranio je 13. srpnja 2017. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu doktorsku disertaciju i time stekao akademski stupanj doktor znanosti (dr. sc.) iz znanstvenog područja tehničkih znanosti, znanstvenog polja računarstvo.

Naziv rada je „Otkrivanje moguće zlouporabe u informacijskim sustavima temeljeno na odstupanjima u vremenskim grafovima“, a cilj provedenog istraživanja je bio izgraditi metodu za detekciju mogućih složenih zlouporaba u informacijskim sustavima pri kojima nitko od dionika ne prekoračuje dodijeljene ovlasti. Pri tom je predložen i novi model za prikaz i pohranu vremenskih grafova, te algoritmi za konverziju relacijskih podataka u takve grafove, pronalazak čestih vremenskih podgrafova i pronalazak odstupanja od istih.

Digitalna verzija rada dostupna je na adresi http://bib.irb.hr/datoteka/886482.OgnjenOrel_Disertacija.pdf.


Izdvojena događanja Srca

ruj 01

Svake godine u rujnu organiziramo niz predavanja namijenjenih novim studentima Sveučilišta u Zagrebu.

ruj 21

U razdoblju 21. do 29. rujna 2017. pripremili smo niz aktivnosti, a osim tečajeva i radionica ove godine posebno izdvajamo seminare na kojima će svoja iskustva s tehnologijama e-učenja i njihovom primjenom  u nastavi podijeliti nastavnici Sveučilišta u Zagrebu.

lis 04

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u srijedu, 4. 10. 2017. od 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

lis 24

U utorak, 24. listopada 2017. godine u 9 sati u Srcu će se održati sastanak - rasprava hrvatskih istraživača s europskim ogrankom organizacije Research Data Alliance.