Još jedan doktor znanosti u Srcu

14. 7. 2017.

Voditelj službe za akademske i informacijske sustave u Srcu, mr. sc. Ognjen Orel,, obranio je 13. srpnja 2017. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu doktorsku disertaciju i time stekao akademski stupanj doktor znanosti (dr. sc.) iz znanstvenog područja tehničkih znanosti, znanstvenog polja računarstvo.

Naziv rada je „Otkrivanje moguće zlouporabe u informacijskim sustavima temeljeno na odstupanjima u vremenskim grafovima“, a cilj provedenog istraživanja je bio izgraditi metodu za detekciju mogućih složenih zlouporaba u informacijskim sustavima pri kojima nitko od dionika ne prekoračuje dodijeljene ovlasti. Pri tom je predložen i novi model za prikaz i pohranu vremenskih grafova, te algoritmi za konverziju relacijskih podataka u takve grafove, pronalazak čestih vremenskih podgrafova i pronalazak odstupanja od istih.

Digitalna verzija rada dostupna je na adresi http://bib.irb.hr/datoteka/886482.OgnjenOrel_Disertacija.pdf.


Izdvojena događanja Srca

kol 22

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na četverodnevni tečaj koji započinje u utorak, 22 .8. 2017., u 17:30 sati. Prijave su u tijeku.

kol 23

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u srijedu, 23. 8. 2017. od 9 sati. Prijave su u tijeku.

ruj 25

Novi ciklus programa obrazovanja edu4IT počinje 25. 9. 2017. godine. Prijave su u tijeku.