Još jedan doktor znanosti u Srcu

14. 7. 2017.

Voditelj službe za akademske i informacijske sustave u Srcu, mr. sc. Ognjen Orel,, obranio je 13. srpnja 2017. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu doktorsku disertaciju i time stekao akademski stupanj doktor znanosti (dr. sc.) iz znanstvenog područja tehničkih znanosti, znanstvenog polja računarstvo.

Naziv rada je „Otkrivanje moguće zlouporabe u informacijskim sustavima temeljeno na odstupanjima u vremenskim grafovima“, a cilj provedenog istraživanja je bio izgraditi metodu za detekciju mogućih složenih zlouporaba u informacijskim sustavima pri kojima nitko od dionika ne prekoračuje dodijeljene ovlasti. Pri tom je predložen i novi model za prikaz i pohranu vremenskih grafova, te algoritmi za konverziju relacijskih podataka u takve grafove, pronalazak čestih vremenskih podgrafova i pronalazak odstupanja od istih.

Digitalna verzija rada dostupna je na adresi http://bib.irb.hr/datoteka/886482.OgnjenOrel_Disertacija.pdf.


Izdvojena događanja Srca

sij 22

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će započeti u ponedjeljak, 22. 1. 2018., u 9:00 sati. Prijave su u tijeku.

sij 23

23. i 24. siječnja održat će se tečaj na kojem nastavnici mogu naučiti osnove rada u sustavu za e-učenje Merlin.

sij 25

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Inkscape, namijenjenog za stvaranje i obradu vektorske grafike, prijavite se na radionicu se održava 25. 1. 2018. s početkom u 9 sati.