Još jedan doktor znanosti u Srcu

14. 7. 2017.

Voditelj službe za akademske i informacijske sustave u Srcu, mr. sc. Ognjen Orel,, obranio je 13. srpnja 2017. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu doktorsku disertaciju i time stekao akademski stupanj doktor znanosti (dr. sc.) iz znanstvenog područja tehničkih znanosti, znanstvenog polja računarstvo.

Naziv rada je „Otkrivanje moguće zlouporabe u informacijskim sustavima temeljeno na odstupanjima u vremenskim grafovima“, a cilj provedenog istraživanja je bio izgraditi metodu za detekciju mogućih složenih zlouporaba u informacijskim sustavima pri kojima nitko od dionika ne prekoračuje dodijeljene ovlasti. Pri tom je predložen i novi model za prikaz i pohranu vremenskih grafova, te algoritmi za konverziju relacijskih podataka u takve grafove, pronalazak čestih vremenskih podgrafova i pronalazak odstupanja od istih.

Digitalna verzija rada dostupna je na adresi http://bib.irb.hr/datoteka/886482.OgnjenOrel_Disertacija.pdf.


Izdvojena događanja Srca

stu 29

Jeste li znali da postoje alati koji vam mogu pomoći prilikom izrade i organizacije bibliografskih izvora i umetanja referenci u tekst? Da biste naučili raditi s njima, prijavite se na tečaj koji se održava u srijedu, 29. 11. 2017., u 9 sati.

stu 30

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Inkscape, namijenjenog za stvaranje i obradu vektorske grafike, prijavite se na radionicu se održava 30. 11. 2017. s početkom u 9 sati.