Objavljen je program konferencije Srce DEI 2017

14. 2. 2017.

Pridružite nam se 5. travnja 2017. godine na novoj stručnoj konferenciji "Dani e-infrastrukture 2017" (Srce DEI 2017) u Zagrebu (City Plaza Centar, bivši Hypo centar). Okupit ćemo stručnjake koji se bave planiranjem, implementacijom i primjenom novih informacijskih tehnologija u znanosti i visokom obrazovanju, napredne korisnike takvih tehnologija, ali i sve one koje takve tehnologije profesionalno zanimaju.

Program konferencije sastoji se od niza predavanja, rasprava i radionica vezanih uz aktualne izazove, ali i planove i mogućnosti primjene informacijskih i komunikacijskih tehnologija u modernom obrazovanju i znanosti. Okosnica programa dva su pozvana predavanja koja pripremaju ugledne stručnjakinje:

Building the digital campus: examples from Norwegian national services and collaborations - Ingrid Melve, voditeljica programa eCampus, UNINETT, Norveška

Different paths of technology enhanced learning integration into a higher education institution - Airina Volungevičienė, direktorica Instituta za inovativne studije Sveučilišta Vytautas Magnus, Litva i predsjednica organizacije EDEN (European Distance and E-Learning Network), Velika Britanija

Osim navedenih pozvanih predavanja, koja su zamišljena kao uvod i poticaj za daljnje rasprave, konferencija donosi predavanja i rasprave unutar četiri paralelna tematska bloka:

Informacijski sustavi u znanosti i visokom obrazovanju – predavanja će prije sve govoriti o ekosustavu u području znanosti i visokog obrazovanja te o povezivanju nacionalnih sustava

Digitalni repozitoriji u znanosti i visokom obrazovanju – pohrana znanstvenih podataka kao i njihovo objavljivanje te izdavaštvo časopisa uvijek su aktualne teme

Infrastrukture za napredno računanje – uz predavanja o tome kako se može iskoristiti snaga današnjih računalnih sustava osvrnut ćemo se i na projekt Hrvatskog znanstvenog i obrazovnog oblaka (HR-ZOO)

Novi alati i tehnologije u obrazovanju – čut ćemo koji su međunarodni projekti aktualni u području obrazovanja te koje tehnologije budućnosti već danas polako ulaze u područje obrazovanja


Dan prije same konferencije, 4. travnja 2017., u zgradi Srca održat će se šest radionica koje su pripremljene za sudionike Srce DEI 2017.

  • Demistificirani AAI@EduHr za developere
  • Objava članaka u Hrčku u XML formatu
  • Napredna uporaba Informacijskog sustava visokih učilišta (ISVU)
  • Labirint infrastruktura za napredno računanje
  • Uporaba Creative Commons licenci na obrazovnim sadržajima
  • Drupal za urednike u Dabru.

Pozivamo vas da nam se pridružite na konferenciji Srce DEI 2017 kako bismo razmijenili znanje i iskustva te zajedno doprinijeli daljnjem razvoju e-infrastrukture u sustavu znanosti i visokog obrazovanja.


Detaljan program kao i obrazac za prijavu nalaze se na adresi www.srce.hr/dei.

 

Izdvojena događanja Srca

tra 27

Želite li se upoznati s konceptima i postupcima izrade i vrjednovanja neformalnih obrazovnih sadržaja? Prijavite se na radionicu koja će se održati u petak, 27. 4. 2018., od 9 sati.

Prijave su u tijeku.

svi 07

Ako se želite upoznati s osnovnim pojmovima za razumijevanje rada u WordPressu, prijavite se na trodnevni tečaj koji započinje u ponedjeljak, 7. 5. 2018., u 9 sati. Prijave su u tijeku.

svi 14

Želite li se upoznati s osnovama SQL-a – jezika za postavljanje upita nad bazama podataka? Prijavite se na tečaj koji će započeti u ponedjeljak, 14. 5. 2018., u 17:00 sati.
Prijave su u tijeku.

svi 19

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a – tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na vikend-tečaj koji će započeti u subotu, 19. 5. 2018., u 9:00 sati.
Prijave su u tijeku.

svi 22

Želite li naučiti pisati jednostavne skripte u PHP-u koje koriste MySQL bazu podataka, izraditi adresar ili jednostavan sustav za unos i objavu novosti? Prijavite se na tečaj koji će započeti u utorak, 22. 5. 2018., u 17:00 sati. Prijave su u tijeku!