Objavljen je program konferencije Srce DEI 2017

14. 2. 2017.

Pridružite nam se 5. travnja 2017. godine na novoj stručnoj konferenciji "Dani e-infrastrukture 2017" (Srce DEI 2017) u Zagrebu (City Plaza Centar, bivši Hypo centar). Okupit ćemo stručnjake koji se bave planiranjem, implementacijom i primjenom novih informacijskih tehnologija u znanosti i visokom obrazovanju, napredne korisnike takvih tehnologija, ali i sve one koje takve tehnologije profesionalno zanimaju.

Program konferencije sastoji se od niza predavanja, rasprava i radionica vezanih uz aktualne izazove, ali i planove i mogućnosti primjene informacijskih i komunikacijskih tehnologija u modernom obrazovanju i znanosti. Okosnica programa dva su pozvana predavanja koja pripremaju ugledne stručnjakinje:

Building the digital campus: examples from Norwegian national services and collaborations - Ingrid Melve, voditeljica programa eCampus, UNINETT, Norveška

Different paths of technology enhanced learning integration into a higher education institution - Airina Volungevičienė, direktorica Instituta za inovativne studije Sveučilišta Vytautas Magnus, Litva i predsjednica organizacije EDEN (European Distance and E-Learning Network), Velika Britanija

Osim navedenih pozvanih predavanja, koja su zamišljena kao uvod i poticaj za daljnje rasprave, konferencija donosi predavanja i rasprave unutar četiri paralelna tematska bloka:

Informacijski sustavi u znanosti i visokom obrazovanju – predavanja će prije sve govoriti o ekosustavu u području znanosti i visokog obrazovanja te o povezivanju nacionalnih sustava

Digitalni repozitoriji u znanosti i visokom obrazovanju – pohrana znanstvenih podataka kao i njihovo objavljivanje te izdavaštvo časopisa uvijek su aktualne teme

Infrastrukture za napredno računanje – uz predavanja o tome kako se može iskoristiti snaga današnjih računalnih sustava osvrnut ćemo se i na projekt Hrvatskog znanstvenog i obrazovnog oblaka (HR-ZOO)

Novi alati i tehnologije u obrazovanju – čut ćemo koji su međunarodni projekti aktualni u području obrazovanja te koje tehnologije budućnosti već danas polako ulaze u područje obrazovanja


Dan prije same konferencije, 4. travnja 2017., u zgradi Srca održat će se šest radionica koje su pripremljene za sudionike Srce DEI 2017.

  • Demistificirani AAI@EduHr za developere
  • Objava članaka u Hrčku u XML formatu
  • Napredna uporaba Informacijskog sustava visokih učilišta (ISVU)
  • Labirint infrastruktura za napredno računanje
  • Uporaba Creative Commons licenci na obrazovnim sadržajima
  • Drupal za urednike u Dabru.

Pozivamo vas da nam se pridružite na konferenciji Srce DEI 2017 kako bismo razmijenili znanje i iskustva te zajedno doprinijeli daljnjem razvoju e-infrastrukture u sustavu znanosti i visokog obrazovanja.


Detaljan program kao i obrazac za prijavu nalaze se na adresi www.srce.hr/dei.

 

Izdvojena događanja Srca

velj 24

Ako se želite naučiti služiti programom PowerPoint pomoću kojeg možete izrađivati elektroničke prezentacije na svom računalu, prijavite se na vikend tečaj koji započinje u subotu, 24. 2. 2018., u  9:00 sati.

Ožu 02

2. ožujka u Srcu se održava konferencija "Pet godina otvorenih podataka u Hrvatskoj: praksa i izazovi" povodom obilježavanja svjetskog Dana otvorenih podataka.

tra 09

Steknite znanja i vještine potrebne za administraciju operacijskih sustava Windows ili Linux. Prijave za novi ciklus koji počinje 9. 4. 2018. su u tijeku.