Objavljen prvi standard u Registru Hrvatskog kvalifikacijskog okvira

12. 9. 2017.

U Informacijski sustav Registra Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (ISRHKO), koji između ostalog obavlja i funkcionalnost zakonom propisanog Registra Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, 11. rujna 2017. upisan je prvi standard zanimanja.

Radi se o standardu zanimanja Financijsko-računovodstveni forenzičar, koji je predložio Sveučilišni odjel za forenzične znanosti Sveučilišta u Splitu. Uz ovaj standard zanimanja je u Registru pridruženo i 18 skupova kompetencija, a na portalu Registra je dostupna i odluka Ministra o upisu u Registar. Postupak stručnog vrednovanja zahtjeva za upis standarda u Registar je provelo sektorsko vijeće za Sektor 9. Ekonomija i trgovina, a nakon provedenog postupka stručnog vrednovanja, Ministar rada i mirovinskog sustava donio je odluku o upisu standarda u Registar.

Srce je tijekom 2015. i 2016. godine obavilo inicijalni razvoj ISRHKO te se trenutno brine o održavanju istoga. Javni web Registra HKO se nalazi na adresi: https://hko.srce.hr/registar.

 


Izdvojena događanja Srca

tra 27

Želite li se upoznati s konceptima i postupcima izrade i vrjednovanja neformalnih obrazovnih sadržaja? Prijavite se na radionicu koja će se održati u petak, 27. 4. 2018., od 9 sati.

Prijave su u tijeku.

svi 07

Ako se želite upoznati s osnovnim pojmovima za razumijevanje rada u WordPressu, prijavite se na trodnevni tečaj koji započinje u ponedjeljak, 7. 5. 2018., u 9 sati. Prijave su u tijeku.

svi 14

Želite li se upoznati s osnovama SQL-a – jezika za postavljanje upita nad bazama podataka? Prijavite se na tečaj koji će započeti u ponedjeljak, 14. 5. 2018., u 17:00 sati.
Prijave su u tijeku.

svi 19

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a – tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na vikend-tečaj koji će započeti u subotu, 19. 5. 2018., u 9:00 sati.
Prijave su u tijeku.

svi 22

Želite li naučiti pisati jednostavne skripte u PHP-u koje koriste MySQL bazu podataka, izraditi adresar ili jednostavan sustav za unos i objavu novosti? Prijavite se na tečaj koji će započeti u utorak, 22. 5. 2018., u 17:00 sati. Prijave su u tijeku!