Objavljen prvi standard u Registru Hrvatskog kvalifikacijskog okvira

12. 9. 2017.

U Informacijski sustav Registra Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (ISRHKO), koji između ostalog obavlja i funkcionalnost zakonom propisanog Registra Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, 11. rujna 2017. upisan je prvi standard zanimanja.

Radi se o standardu zanimanja Financijsko-računovodstveni forenzičar, koji je predložio Sveučilišni odjel za forenzične znanosti Sveučilišta u Splitu. Uz ovaj standard zanimanja je u Registru pridruženo i 18 skupova kompetencija, a na portalu Registra je dostupna i odluka Ministra o upisu u Registar. Postupak stručnog vrednovanja zahtjeva za upis standarda u Registar je provelo sektorsko vijeće za Sektor 9. Ekonomija i trgovina, a nakon provedenog postupka stručnog vrednovanja, Ministar rada i mirovinskog sustava donio je odluku o upisu standarda u Registar.

Srce je tijekom 2015. i 2016. godine obavilo inicijalni razvoj ISRHKO te se trenutno brine o održavanju istoga. Javni web Registra HKO se nalazi na adresi: https://hko.srce.hr/registar.

 


Izdvojena događanja Srca

stu 29

Jeste li znali da postoje alati koji vam mogu pomoći prilikom izrade i organizacije bibliografskih izvora i umetanja referenci u tekst? Da biste naučili raditi s njima, prijavite se na tečaj koji se održava u srijedu, 29. 11. 2017., u 9 sati.

stu 30

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Inkscape, namijenjenog za stvaranje i obradu vektorske grafike, prijavite se na radionicu se održava 30. 11. 2017. s početkom u 9 sati.