Objavljen prvi standard u Registru Hrvatskog kvalifikacijskog okvira

12. 9. 2017.

U Informacijski sustav Registra Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (ISRHKO), koji između ostalog obavlja i funkcionalnost zakonom propisanog Registra Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, 11. rujna 2017. upisan je prvi standard zanimanja.

Radi se o standardu zanimanja Financijsko-računovodstveni forenzičar, koji je predložio Sveučilišni odjel za forenzične znanosti Sveučilišta u Splitu. Uz ovaj standard zanimanja je u Registru pridruženo i 18 skupova kompetencija, a na portalu Registra je dostupna i odluka Ministra o upisu u Registar. Postupak stručnog vrednovanja zahtjeva za upis standarda u Registar je provelo sektorsko vijeće za Sektor 9. Ekonomija i trgovina, a nakon provedenog postupka stručnog vrednovanja, Ministar rada i mirovinskog sustava donio je odluku o upisu standarda u Registar.

Srce je tijekom 2015. i 2016. godine obavilo inicijalni razvoj ISRHKO te se trenutno brine o održavanju istoga. Javni web Registra HKO se nalazi na adresi: https://hko.srce.hr/registar.

 


Izdvojena događanja Srca

ruj 01

Svake godine u rujnu organiziramo niz predavanja namijenjenih novim studentima Sveučilišta u Zagrebu.

ruj 21

U razdoblju 21. do 29. rujna 2017. pripremili smo niz aktivnosti, a osim tečajeva i radionica ove godine posebno izdvajamo seminare na kojima će svoja iskustva s tehnologijama e-učenja i njihovom primjenom  u nastavi podijeliti nastavnici Sveučilišta u Zagrebu.

lis 04

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u srijedu, 4. 10. 2017. od 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

lis 24

U utorak, 24. listopada 2017. godine u 9 sati u Srcu će se održati sastanak - rasprava hrvatskih istraživača s europskim ogrankom organizacije Research Data Alliance.