Objavljen prvi standard u Registru Hrvatskog kvalifikacijskog okvira

12. 9. 2017.

U Informacijski sustav Registra Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (ISRHKO), koji između ostalog obavlja i funkcionalnost zakonom propisanog Registra Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, 11. rujna 2017. upisan je prvi standard zanimanja.

Radi se o standardu zanimanja Financijsko-računovodstveni forenzičar, koji je predložio Sveučilišni odjel za forenzične znanosti Sveučilišta u Splitu. Uz ovaj standard zanimanja je u Registru pridruženo i 18 skupova kompetencija, a na portalu Registra je dostupna i odluka Ministra o upisu u Registar. Postupak stručnog vrednovanja zahtjeva za upis standarda u Registar je provelo sektorsko vijeće za Sektor 9. Ekonomija i trgovina, a nakon provedenog postupka stručnog vrednovanja, Ministar rada i mirovinskog sustava donio je odluku o upisu standarda u Registar.

Srce je tijekom 2015. i 2016. godine obavilo inicijalni razvoj ISRHKO te se trenutno brine o održavanju istoga. Javni web Registra HKO se nalazi na adresi: https://hko.srce.hr/registar.

 


Izdvojena događanja Srca

sij 19

„Disaster recovery for Hyper-V“

sij 19

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa GIMP koji će vam biti od pomoći pri obradi slika ili drugih vrsta grafike, prijavite se na radionicu koja će se održati 19. 1. 2018. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku!

sij 22

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će započeti u ponedjeljak, 22. 1. 2018., u 9:00 sati. Prijave su u tijeku.

sij 22

Želite li se upoznati s osnovama rada u Linuxu? Prijavite se na tečaj koji će započeti u ponedjeljak, 22. 1. 2018., u 17:00 sati. Prijave su u tijeku.

sij 23

23. i 24. siječnja održat će se tečaj na kojem nastavnici mogu naučiti osnove rada u sustavu za e-učenje Merlin.