Podrška EGI-ja istraživačkim infrastrukturama

14. 11. 2017.

Organizacija EGI izdala je publikaciju „Podrška EGI-ja istraživačkim infrastrukturama“ s pregledom najzanimljivijih kolaboracija kroz koje je EGI podržao razvoj i rad europskih istraživačkih infrastruktura.

Organizacija EGI, tada pod nazivom EGI.eu, osnovana je 2010. godine, a čine ju većim dijelom nacionalne grid infrastrukture, među kojima je i Hrvatska nacionalna grid infrastruktura (CRO NGI) koje je Srce koordinator. Infrastrukturu EGI čine približno 300 podatkovnih i računalnih centara i 21 pružatelj cloud usluga ujedinjeni u svrhu podrške istraživačkim aktivnostima, gospodarstvu i inovativnosti kroz usluge naprednog računalstva. EGI trenutno podržava rad 31 istraživačke infrastrukture i zajednice. Ova brošura predstava kratki pregled reprezentativnog uzorka kolaboracija ostvarenih tijekom projekta EGI-Engage.

Primjeri korištenja pokazuju raznolikost izazova koje istraživačke zajednice nameću pružateljima IT usluga te mnoštvo rješenja koje EGI nudi s ciljem njihovog rješavanja.

Ostale publikacije EGI-ja možete pronaći na stranicama organizacije EGI.


Izdvojena događanja Srca

Ožu 19

Ako se želite naučiti služiti programom Word i uspješno pisati i uređivati svoje svakodnevne dokumente, prijavite se na četverodnevni tečaj koji započinje u u ponedjeljak, 19. 3. 2018., u 17:30 sati. Prijave su u tijeku.

Ožu 20

Želite li se upoznati s osnovama rada u Linuxu? Prijavite se na tečaj koji će započeti uutorak, 20. 3. 2018., u 17:00 sati. Prijave su u tijeku.

Ožu 26

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a – tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će započeti u ponedjeljak, 26. 3. 2018., u 9 sati.
Prijave su u tijeku.

tra 09

Steknite znanja i vještine potrebne za administraciju operacijskih sustava Windows ili Linux. Prijave za novi ciklus koji počinje 9. 4. 2018. su u tijeku.

tra 11

11. i 12. travnja održava se konferencija Srca Dani e-infrastrukture 2018.