Poziv na radionice o korištenju klasterskih i grid tehnologija

20. 4. 2017.

Pozivamo vas da se prijavite na radionice o korištenju klasterskih i grid tehnologija koje ćemo organizirati u svibnju 2017. godine:

 • Korištenje računalnog klastera Isabella, uključujući sustav ScaleMP (2 dana)
  3. 5. - 4. 5 .2017., 11-16 h, Srce, Marohnićeva 5, učionica B
  Prijava na stranici: http://foodle.srce.hr/foodle.php?id=c1kbkdpk

  Radionica je namijenjena sadašnjim i budućim korisnicima računalnih klastera. Naglasak radionice bit će na korištenju sustava za upravljanje poslovima i pravilnom opisivanju poslova. Pri radu će se koristiti klaster Isabella te njen sustav za upravljanje poslovima Son of Grid Engine. Dodatno, bit će detaljno opisan rad i način korištenja programskog sustava ScaleMP koji omogućuje agregiranje resursa (CPU, I/O, RAM) više nezavisnih čvorova u jedan veliki virtualni poslužitelj (engl. Single System Image) i koji je sastavni dio računalnog klastera Isabella.
   

 • Korištenje grid okoline CRO NGI (1 dan)
  5. 5. 2017., 11-16 h, Srce, Marohnićeva 5, učionica B
  Prijava na stranici: http://foodle.srce.hr/foodle.php?id=6ncf9zk9

  Radionica je namijenjena sadašnjim i budućim korisnicima grid infrastrukture CRO NGI. Radionica će obuhvatiti sve bitne aspekte rada u grid okružju - od opisa radne okoline, pristupa resursima korištenjem certifikata, do podnošenja, nadgledanja i upravljanja poslovima i podacima u gridu.
  VAŽNO: Polaznici radionice "Korištenje grid okoline" koji još nisu korisnici CRO-NGI-ja, trebaju prije radionice proći proceduru registracije. Procedura je opisana na sljedećoj stranici: http://wiki.cro-ngi.hr/index.php/Registracija.

Za sve dodatne informacije obratite nam se na adresu helpdesk@cro-ngi.hr.

Od polaznika se očekuje da posjeduju osnovna znanja o radu s operacijskim sustavom Linux. Radionice su za polaznike besplatne, a namijenjene su svim sadašnjim i budućim korisnicima računalnog klastera Isabella (isabella.srce.hr) i grid infrastrukture CRO NGI (www.cro-ngi.hr).

Molimo Vas da se za sudjelovanje na radionicama prijavite do 30. 4. 2017.

O odabranim polaznicima obavijestit ćemo na stranicama www.cro-ngi.hr. Ujedno najavljujemo radionice za korištenje infrastruktura EGI (www.egi.eu) i EGI FedCloud (www.egi.eu/infrastructure/cloud/) koje će biti održane u lipnju.


Izdvojena događanja Srca

tra 09

Od 9. travnja do 6. svibnja Sveučilišni računski centar (Srce) organizira već tradicionalno događanje pod nazivom Mjesec eduroama 2018. kako bismo nizom aktivnosti uslugu eduroam približili akademskoj zajednici.

tra 27

Želite li se upoznati s konceptima i postupcima izrade i vrjednovanja neformalnih obrazovnih sadržaja? Prijavite se na radionicu koja će se održati u petak, 27. 4. 2018., od 9 sati.

Prijave su u tijeku.

svi 07

Ako se želite upoznati s osnovnim pojmovima za razumijevanje rada u WordPressu, prijavite se na trodnevni tečaj koji započinje u ponedjeljak, 7. 5. 2018., u 9 sati. Prijave su u tijeku.

svi 14

Želite li se upoznati s osnovama SQL-a – jezika za postavljanje upita nad bazama podataka? Prijavite se na tečaj koji će započeti u ponedjeljak, 14. 5. 2018., u 17:00 sati.
Prijave su u tijeku.

svi 19

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a – tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na vikend-tečaj koji će započeti u subotu, 19. 5. 2018., u 9:00 sati.
Prijave su u tijeku.