Rasprave s pozvanim predavačima na Srce DEI 2018

15. 3. 2018.

Osim pozvanih predavanja predavači će zajedno s istraživačima i stručnjacima iz Hrvatske potaknuti rasprave i razmjene dobre prakse u Švicarskoj i Hrvatskoj.

Prva je na programu rasprava „How to efficiently use trust and identity services in research environment?“. Uvod u raspravu, uz pozvanu predavačicu iz Švicarske, Ann Harding, dat će redoviti profesor na Odsjeku za lingvistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i nacionalni koordinator za CLARIN ERIC Marko Tadić, zatim redoviti profesor na Biološkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i voditelj grupe za bioinformatiku Kristian Vlahoviček te pomoćnik ravnatelja za informacijsku i posredničku infrastrukturu u Sveučilišnom računskom centru Sveučilišta u Zagrebu i voditelj AAI@EduHr Miroslav Milinović. Rasprava je na programu u srijedu, 11. travnja 2018., prije službenog početka konferencije, za vrijeme trajanja radionica.

U četvrtak, 12. travnja, po završetku predavanja u tematskim blokovima, na rasporedu je rasprava „Open science - challenges and solutions“ čiji su uvodničari Olivier Verscheure, pozvani predavač iz Švicarske te Sven Lončarić, profesor na Zavodu za elektroničke sustave i obradbu informacija Fakulteta elektronike i računarstva, Davor Davidović, znanstvenik s Instituta Ruđer Bošković i koordinator centra kompetencija pri DARIAH-u te Draženko Celjak, voditelj Sužbe za podatkovne usluge i kolaboracijske alate u Sveučilišnom računskom centru Srcu i voditelj projekta Dabar – Digitalni akademski arhivi i repozitoriji.

U raspravama mogu sudjelovati svi sudionici konferencije.


Izdvojena događanja Srca

tra 27

Želite li se upoznati s konceptima i postupcima izrade i vrjednovanja neformalnih obrazovnih sadržaja? Prijavite se na radionicu koja će se održati u petak, 27. 4. 2018., od 9 sati.

Prijave su u tijeku.

svi 07

Ako se želite upoznati s osnovnim pojmovima za razumijevanje rada u WordPressu, prijavite se na trodnevni tečaj koji započinje u ponedjeljak, 7. 5. 2018., u 9 sati. Prijave su u tijeku.

svi 14

Želite li se upoznati s osnovama SQL-a – jezika za postavljanje upita nad bazama podataka? Prijavite se na tečaj koji će započeti u ponedjeljak, 14. 5. 2018., u 17:00 sati.
Prijave su u tijeku.

svi 19

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a – tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na vikend-tečaj koji će započeti u subotu, 19. 5. 2018., u 9:00 sati.
Prijave su u tijeku.

svi 22

Želite li naučiti pisati jednostavne skripte u PHP-u koje koriste MySQL bazu podataka, izraditi adresar ili jednostavan sustav za unos i objavu novosti? Prijavite se na tečaj koji će započeti u utorak, 22. 5. 2018., u 17:00 sati. Prijave su u tijeku!