Sastanak Vijeća partnera na strateškom projektu Hrvatski znanstveni i obrazovani oblak (HR-ZOO)

2. 10. 2017.

U petak, 29. rujna 2017. godine, u Srcu je održan sastanak Vijeća partnera HR-ZOO. Na sastanku su uz predstavnike Srca, koordinatora projekta, sudjelovali predstavnici Sveučilišta u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu te Instituta Ruđer Bošković i Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet. Na sastanku je bila nazočna i predstavnica Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Srce je upoznalo partnere s trenutnim statusom Projekta i aktivnostima koje nas očekuju u razdoblju do početka projekta kao i one koje nastupaju nakon početka projekta. Prezentirana su izvedbena rješenja uređenja sjedišta HR-ZOO u Zagrebu (zgrada Srca i objekt 215 na znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj), Osijeku (u sklopu zgrade studentskog doma), Rijeci (u sklopu objekta na Sveučilišnom kampusu na Trsatu) i Splitu (u sklopu zgrade FESB-a) te je dan pregled portfelja usluga HR-ZOO.

Partnerima je dostavljen prijedlog bilateralog ugovora sa Srcem kojim se uređuju međusobna prava, obveze i odnose s ciljem uspostave i porovedbe aktivnosti Projekta. Ugovor je obvezni dio projektne prijave.

U raspravi o dugoročnoj održivosti, zaključeno je da će se tijekom provedbe Projekta uspostaviti radna skupina koja bi razvila novi model financiranja dugoročne održivosti e-infrastrukture uspostavljene projektom.

Dodatne informacije o strateškom projektu HR-ZOO možete pronaći na web stranicama projekta HR-ZOO, a više fotografija sa sastanka u Flickr galeriji.


Izdvojena događanja Srca

lis 23

Želite li se upoznati s osnovama rada u Linuxu? Prijavite se na tečaj koji će započeti u ponedjeljak, 23. 10. 2017., u 17:30 sati. Prijave su u tijeku.

lis 23

Želite li unaprijediti vizualizacije u R-u? Prijavite se na trodnevni tečaj koji počinje 23. 10. 2017. od 9:00 sati. Prijave su u tijeku.

lis 24

U utorak, 24. listopada 2017. godine u 14:00 sati održat će se online predavanje u okviru programa edu4IT. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

lis 24

Prijave za ovo događanje su završile.