Sastanak Vijeća partnera na strateškom projektu Hrvatski znanstveni i obrazovani oblak (HR-ZOO)

2. 10. 2017.

U petak, 29. rujna 2017. godine, u Srcu je održan sastanak Vijeća partnera HR-ZOO. Na sastanku su uz predstavnike Srca, koordinatora projekta, sudjelovali predstavnici Sveučilišta u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu te Instituta Ruđer Bošković i Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet. Na sastanku je bila nazočna i predstavnica Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Srce je upoznalo partnere s trenutnim statusom Projekta i aktivnostima koje nas očekuju u razdoblju do početka projekta kao i one koje nastupaju nakon početka projekta. Prezentirana su izvedbena rješenja uređenja sjedišta HR-ZOO u Zagrebu (zgrada Srca i objekt 215 na znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj), Osijeku (u sklopu zgrade studentskog doma), Rijeci (u sklopu objekta na Sveučilišnom kampusu na Trsatu) i Splitu (u sklopu zgrade FESB-a) te je dan pregled portfelja usluga HR-ZOO.

Partnerima je dostavljen prijedlog bilateralog ugovora sa Srcem kojim se uređuju međusobna prava, obveze i odnose s ciljem uspostave i porovedbe aktivnosti Projekta. Ugovor je obvezni dio projektne prijave.

U raspravi o dugoročnoj održivosti, zaključeno je da će se tijekom provedbe Projekta uspostaviti radna skupina koja bi razvila novi model financiranja dugoročne održivosti e-infrastrukture uspostavljene projektom.

Dodatne informacije o strateškom projektu HR-ZOO možete pronaći na web stranicama projekta HR-ZOO, a više fotografija sa sastanka u Flickr galeriji.


Izdvojena događanja Srca

pro 13

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na besplatnu radionicu koja se održava u srijedu, 13. 12. 2017. od 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

pro 15

„Noviteti u sigurnosnim postavkama Office 365“

pro 16

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će započeti u ponedjeljak, 16. 12. 2017., u 9:00 sati. Prijave su u tijeku.