Sastanak Vijeća partnera na strateškom projektu Hrvatski znanstveni i obrazovani oblak (HR-ZOO)

2. 10. 2017.

U petak, 29. rujna 2017. godine, u Srcu je održan sastanak Vijeća partnera HR-ZOO. Na sastanku su uz predstavnike Srca, koordinatora projekta, sudjelovali predstavnici Sveučilišta u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu te Instituta Ruđer Bošković i Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet. Na sastanku je bila nazočna i predstavnica Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Srce je upoznalo partnere s trenutnim statusom Projekta i aktivnostima koje nas očekuju u razdoblju do početka projekta kao i one koje nastupaju nakon početka projekta. Prezentirana su izvedbena rješenja uređenja sjedišta HR-ZOO u Zagrebu (zgrada Srca i objekt 215 na znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj), Osijeku (u sklopu zgrade studentskog doma), Rijeci (u sklopu objekta na Sveučilišnom kampusu na Trsatu) i Splitu (u sklopu zgrade FESB-a) te je dan pregled portfelja usluga HR-ZOO.

Partnerima je dostavljen prijedlog bilateralog ugovora sa Srcem kojim se uređuju međusobna prava, obveze i odnose s ciljem uspostave i porovedbe aktivnosti Projekta. Ugovor je obvezni dio projektne prijave.

U raspravi o dugoročnoj održivosti, zaključeno je da će se tijekom provedbe Projekta uspostaviti radna skupina koja bi razvila novi model financiranja dugoročne održivosti e-infrastrukture uspostavljene projektom.

Dodatne informacije o strateškom projektu HR-ZOO možete pronaći na web stranicama projekta HR-ZOO, a više fotografija sa sastanka u Flickr galeriji.


Izdvojena događanja Srca

velj 19

Želite li naučiti pisati jednostavne skripte u PHP-u koje koriste MySQL bazu podataka, izraditi adresar ili jednostavan sustav za unos i objavu novosti? Prijavite se na tečaj koji će započeti u ponedjeljak, 19. 2. 2018., u 17:00 sati. Prijave su u tijeku!

velj 21

21. i 22. veljače održat će se tečaj na kojem nastavnici mogu naučiti osnove rada u sustavu za e-učenje Merlin.

velj 24

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na vikend tečaj koji će započeti u subotu, 24. 2. 2018. u 9 sati.

tra 09

Na programu edu4IT, Sistemski administrator 1, možete steći znanja i vještine potrebne za administraciju operacijskih sustava Windows ili Linux. Prijave za novi ciklus koji počinje 9. 4. 2018. su u tijeku.