Srcu i CARNetu dodijeljene Povelje Republike Hrvatske

15. 11. 2017.

Odlukom predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar Kitarović, Sveučilišnom računskom centru (Srce) Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskoj akademskoj i istraživačkoj mreži – CARNet dodijeljene su Povelje Republike Hrvatske. Srcu za osobite zasluge u uvođenju i popularizaciji interneta i internetskih tehnologija u Republici Hrvatskoj, a CARNetu za osobite zasluge u dugogodišnjem razvoju obrazovanja pojedinaca i hrvatskog društva u cjelini pomoću novih informacijskih tehnologija i razvoja digitalno zrelog društva, s posebnim naglaskom na obrazovnu i akademsku populaciju u Republici Hrvatskoj.

Povelju je u ime Sveučilišnog računskog centra primio ravnatelj dr. sc. Zoran Bekić, a u ime CARNeta ravnatelj Goran Kezunović.

Povelja Republike Hrvatske dodjeljuje se međunarodnim organizacijama, pravnim osobama, stranim državnicima te hrvatskim i stranim državljanima za doprinos razvitku i promicanju međunarodnog položaja Republike Hrvatske te za doprinos znanstvenom, kulturnom, gospodarskom i drugom razvitku Republike Hrvatske.

Detaljnije o Povelji pročitajte u članku u Pressroomu.

Podsjećamo na naše "crtice" kojima svakodnevno izdvajamo aktivnosti kojima je Srce sudjelovalo u izgradnji hrvatske internetske priče čiji službeni početak prije 25 godina obilježavamo 17. studenog 2017.

Slika 1: ravnatelj Srca dr. sc. Zoran Bekić i zamjenik ravnatelja Srca Ivan Marić s Poveljom Republike Hrvatske Srcu

Slika 2: Povelja Republike Hrvatske Srcu

 


Izdvojena događanja Srca

pro 16

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će započeti u ponedjeljak, 16. 12. 2017., u 9:00 sati. Prijave su u tijeku.