Tribina o neformalnom obrazovanju u Kući Europe

25. 1. 2018.

Pozivamo vas da se 8. veljače 2018. u 10:30 sati pridružite tribini „Priznavanje neformalnog obrazovanja kao katalizator cjeloživotnog učenja i obrazovanja odraslih“ koja će se održati u Kući Europe u organizaciji Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu.

Jeste li kada pohađali neki neformalni program? Koliko vam je bilo važno da se taj program formalno priznaje bilo za vaše daljnje školovanje, za zapošljavanje, napredovanje u poslu... Dokument Europske komisije Pregled obrazovanja i osposobljavanja za Hrvatsku u 2017. donosi podatak da je stopa sudjelovanja hrvatskog stanovništva u obrazovanju odraslih među najnižima u Europi. U čemu je problem slabog sudjelovanja odraslih u cjeloživotnom obrazovanju? Može li priznavanje neformalnog obrazovanja biti katalizator i povećati tu brojku? Što možemo očekivati od novog Zakona o obrazovanju odraslih? Kako poslodavci gledaju na neformalne programe obrazovanja kao način za stjecanje kompetencija i vještina zaposlenika? Što donose izmjene i promjene Zakona o hrvatskom kvalifikacijskom okviru vezano uz Pravilnik za vrednovanje neformalnog i informalnog obrazovanja? Pridružite se 8. veljače 2018. u 10:30 sati raspravi na ova pitanja uz ugledne govornike iz sustava obrazovanja i privatnog sektora.

Više o tribini možete pročitati na stranici događanja.

 

 


Izdvojena događanja Srca

velj 21

21. i 22. veljače održat će se tečaj na kojem nastavnici mogu naučiti osnove rada u sustavu za e-učenje Merlin.

velj 24

Ako se želite naučiti služiti programom PowerPoint pomoću kojeg možete izrađivati elektroničke prezentacije na svom računalu, prijavite se na vikend tečaj koji započinje u subotu, 24. 2. 2018., u  9:00 sati.

tra 09

Na programu edu4IT, Sistemski administrator 1, možete steći znanja i vještine potrebne za administraciju operacijskih sustava Windows ili Linux. Prijave za novi ciklus koji počinje 9. 4. 2018. su u tijeku.