50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

ABC radionica dizajna nastave

Trajanje: 1 dan x 2 sata

Opis radionice

ABC radionica namijenjena je nastavnicima u sustavu visokog obrazovanja na kojoj mogu pomoću ABC metode izraditi novi ili unaprijediti postojeći kolegij ili obrazovni program.
Nastavnici će na radionici raditi u grupama na obrazovnom programu ili e‑kolegiju te, na zabavan i jednostavan način, definirati pojedine aktivnosti i način provedbe (u učionici ili online) koji su potrebni za postizanje ishoda učenja. Cilj je pomoći nastavnicima da naprave reviziju postojećih kolegija te vide kako ih unaprijediti, uvesti nove nastavne metode i metode vrednovanja, postaviti ih u online okruženje ili podići razinu e-učenja ili da zamisle i postave kako će izgledati novi kolegij ili program.

Autori ove radionice su Clive Young i Nataša Perović s University College London, Velika Britanija koji su radionicu osmislili prema teoriji Conversational Framework (D. Laurillard 2012). Ova radionica, odnosno ABC metoda, postala je popularna i na sveučilištima u Europi i šire.

Srce je kao partner sudjelovalo na Erasmus+ projektu ABC to VLE beyond Curriculum Design koji vodi University College London u okviru kojeg je ovu radionicu pripremilo na hrvatskom jeziku i prilagodilo našem obrazovnom okruženju.

Radionica se održava za veći broj sudionika, obično 30-35.

Radionicu je moguće organizirati i na visokom učilištu.

 

NOVO - ABC radionica dizajna nastave ONLINE

Sve zainteresirane ustanove mogu se javiti i dogovoriti održavanje ABC radionice za svoje djelatnike putem sustava za webinare. 
Za sudjelovanje je potrebno osobno računalo s mikrofonom i (poželjno) kamerom. 
 
Trajanje radionice: 2,5 sata
Broj polaznika: 12
 
Online radionica: Trenutno nema definiranih termina održavanja radionice

Materijali s radionice