10.06.14

Počela je konferencija EDEN 2014

10. 6. počela je najveća europska akademska konferencija u području učenja na daljinu i e-učenja European Distance and E-Learning Network (EDEN 2014) - (Europska mreža za učenje na daljinu i e-učenje).

Konferencija će trajati od 10. do 13. lipnja 2014. u Zagrebu u prostorima Sveučilišnog računskog centra (Srca) i Kongresnog centra Hypo, a domaćini i suorganizatori konferencije su Sveučilišni računski centar i Sveučilište u Zagrebu. Pokrovitelj konferencije je predsjednik Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Ivo Josipović. Na konferenciji se očekuje oko 400 sudionika iz Hrvatske i svijeta.

Sudionici konferencije moći će se na konferenciju prijaviti 10. 6. od 15 do 18 sati na registracijskom desku u prizemlju Srca.


Za uvodni dan konferencije predviđena je pretkonferencijska sekcija pod nazivom „Introduction to EDEN – To Old Friends and Newcomers“. Na kraju prvog dana konferencije održat će se koktel dobrodošlice koji organizira Sveučilište u Zagrebu u Botaničkom vrtu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Na svečanosti u Botaničkom vrtu predsjednik konferencije EDEN António Moreira Teixeira dodijelit će nagrade EDEN Fellow Awards.

Najavljujemo:
Svečano otvaranje konferencije bit će u srijedu, 11. lipnja, u 9 sati u dvorani Kornati Kongresnog centra Hypo. Konferenciju će otvoriti predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipović i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš. Prisutnima će se obratiti i predsjednik konferencije EDEN António Moreira Teixeira.

Nakon svečanog otvaranja prvo pozvano predavanje održat će prof. dr. sc. Blaženka Divjak, prorektorica za studente i studije sa Sveučilišta u Zagrebu te prof. dr. sc. Jeff Haywood, prorektor za upravljanje znanjem i informacijskim službama i knjižnicama Sveučilišta u Edinburgu iz Velike Britanije.

 

Program konferencije objavljen je na stranici http://www.eden-online.org/2014_zagreb/detailed-programme.html.

 

 Izvršni odbor konferencije EDEN 2014

 Srce

Srce


Vezane vijesti:


Galerije fotografija:


<- povratak na popis novosti