Što je novo?

Podaci o studijskim programima iz Mozvaga dostupni su na portalu Qrossroads

Srce je postavilo 1370 akreditiranih studijskih programa iz portala Mozvag na portal Qrossroads.

Nove verzije tečajeva "Uvod u SQL" i "Osnove e-učenja"

Postojeći tečajevi Srca neprestano se obnavljaju i dorađuju kako bi se osigurala njihova aktualnost i ažurnost – ovaj smo mjesec dva postojeća tečaja zamijenili novima.

Srce novosti broj 63 - obilježavamo Dan Srca

Novi broj Srce novosti prvi je od dva broja koje smo tematski posebno posvetili proslavi 45. godišnjice Srca. Broj 63 se bavi temama računalne i mrežne infrasturukture, a broj 64 bit će posvećen podatkovnom sloju e-infrastrukture.

Uspostava dodatne lokacije CIX-a

1. lipnja 2016. godine Srce, koordinator CIX-a (Croatian Internet eXchange), službeno će u rad pustiti sjedište CIX2 na adresi Selska 93, Zagreb, u prostoru podatkovnog centra Altus IT.

Inicijativa Europski oblak: Stvaranje konkurentnog podatkovnoga gospodarstva znanja u Europi

Komisija planira uspostaviti novi europski oblak za otvorenu znanost koji će omogućiti virtualno okruženje za pohranu, razmjenu i ponovno korištenje podataka.

Počele prijave za prezentacije na šesti MoodleMoot Hrvatska

Šesti Moodlemoot Hrvatska održat će se 10. lipnja 2016. u Sveučilišnom računskom centru. Pozivamo vas da prijavite prezentaciju na neku od ovogodišnjih tema. Rok za prijavu prezentacija je 16. svibnja 2015.

Obilježavanje 45 godina Srca

Tijekom travnja i svibnja pripremamo nekoliko većih događanja. Slavimo rođendan, otvaramo vrata posjetiteljima te održavamo Dane e-infrastrukture.

Natječaj za posao u Srcu

Objavili smo natječaj za radno mjesto Sistem inženjer za računalne klastere i aplikacije (m/ž), 1 izvršitelj na određeno, rok za prijavu: 21. 4. 2016.

Mjesec eduroama 2016.

Srce, kao koordinator usluge eduroam, i ove godine organizira Mjesec eduroama 2016. kako bismo nizom aktivnosti uslugu eduroam još više približili krajnjim korisnicima - studentima, nastavnicima i istraživačima.

Novi ciklus programa obrazovanja edu4IT, Sistemski administrator 1

Objavljen je raspored održavanja novog ciklusa programa edu4IT. Novi ciklus programa započinje u utorak, 12. travnja 2016. godine. Prijave su u tijeku i traju do ponedjeljka, 11. 4. 2016. godine.

Radionica o obradi zvuka pomoću programa Audacity

U travnju će Srce započeti s održavanjem nove besplatne jednodnevne radionice pod nazivom „Audacity ili kako snimiti i obraditi zvuk u vlastitoj produkciji“.

Seminar za IT-specijaliste

6. travnja u 10 sati u Srcu ćemo održati seminar "Korisne uporabe miniračunala u svakodnevnom radu". Seminar će se prenositi putem sustava za webinare.

Europa ide korak dalje u brizi o istraživačkim infrastrukturama

Objavom novih Smjernica Europskog strateškog foruma o istraživačkim infrastrukturama te Povelje za pristup istraživačkim infrastrukturama Europa potvrđuje svijest i brigu o ovoj važnoj temi.

Održana tribina "Koliko je otvoreno obrazovanje u Hrvatskoj?"

9. ožujka 2016. u Srcu je povodom obilježavanja međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja održana tribina "Koliko je otvoreno obrazovanje u Hrvatskoj?"

Dostupan mini portal „Srce i otvoreno obrazovanje“

Još jedna od aktivnosti kojima će Srce obilježiti međunarodni Tjedan otvorenog obrazovanja je uspostava mini portala „Srce i otvoreno obrazovanje“.

Novi ciklus programa obrazovanja edu4IT, Sistemski administrator 1

Objavljen je raspored održavanja novog ciklusa programa edu4IT. Novi ciklus programa započinje u utorak, 12. travnja 2016. godine. Prijave su u tijeku i traju do petka, 8. 4. 2016. godine.

Sporazum o suradnji na razvoju i održavanju sustava Dabar

4. ožujka 2016. u Srcu je svečano potpisan Sporazum o suradnji na razvoju i održavanju sustava Dabar - sustava digitalnih akademskih arhiva i repozitorija.

Od sada besplatni online tečajevi Srca

Otvaranje online tečajeva svima zainteresiranima jedna je od aktivnosti kojima će Srce obilježiti međunarodni Tjedan otvorenog obrazovanja.

Dvanaesto predavanje Microsoftove zajednice EDU IT Pro

Pozivamo vas na predavanje s temama „Nova aplikacija za distribuciju MS proizvoda“ i „Office 365 – kako krenuti...“ koje će se održati u petak 18. 3. 2016. u 14 sati u Srcu.

10 godina uspješnog rada sustava AAI@EduHr

1. ožujka 2016. u Srcu se održala konferencija za novinare povodom obilježavanja 10 godina uspješnog rada Autentikacijske i autorizacijske infrastrukture sustava znanosti i visokog obrazovanja Republike Hrvatske.

Pretplatite se na Puls Srca

Pretplatite se na mjesečni elektronički newsletter Srca.