Kako vrednovati e-kolegij?

Interaktivna rasprava, 2. travnja 2019., Dani e-infrastrukture 2019, Srce

Moderatori:

  • Darko Grabar, Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu
  • Ana Ćorić Samardžija, Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu
  • Mirza Žižak, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
  • Tamara Birkić, Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu

Opis: Danas se nastavnici susreću sa izazovom da koriste nove tehnologije u obrazovnom procesu i postave svoje kolegije u virtualno okruženje. No nije dovoljno znati kako koristiti neku tehnologiju, potrebno je znati i kako ju implementirati u nastavu. Stoga kada krenu s izradom e-kolegija susreću se s pitanjem: Što neki e-kolegij čini dobrim? Nema konkretnog odgovora jer je svaki kolegij drugačiji, svaki nastavnik, student su drugačiji, okolina u kojoj se izvodi nastava je drugačija, nema jedinstvenog rješenja. Na radionici ćemo prikazati neka dosadašnja iskustva vezano uz vrednovanje e-kolegija, ali prvenstveno želimo dati priliku Vama, nastavnicima, da iznesete svoje viđenje što čini neki e-kolegij dobrim.

Koje elemente treba sadržavati e-kolegij? Je li postavljanje animacija u e-kolegij dovoljno? Je li neophodna online komunikaciju sa studentima i u kojoj mjeri?  Što ako e-kolegij služi samo za pohranu nastavnih materijala? Koje su prednosti i mane pojedinih aktivnosti u e-kolegiju, što one znače nastavnicima, a što studentima? To su neka od pitanja o kojima ćemo raspravljati i pokušati dati odgovor.

Iskustva i mišljenja sudionika radionice biti će podloga za izradu aplikacije za samoprocjenu e-kolegija koju planiramo izraditi u Centru za e-učenje Srca. Ova aplikacija pomoći će nastavnicima da sami procjene svoj e-kolegij te dobiju povratnu informaciju gdje postoji prostora za unapređenje.

 Kako vrednovati e-kolegij? FOI perspektiva (PDF, 1,55 MB)

 Vrednovanje e-kolegija u Srcu (PDF, 1,06 MB)

 Vrednovanje e-kolegija na MEF-u (PDF, 4,08 MB)