Održavanje 1. ABC radionice

Radionica se održava u okviru Erasmus+ projekta ABCtoVLE: Beyond Curriculum Design (2018-1-UK01-KA203-048123).

Opis radionice

ABC radionica namijenjena je nastavnicima u sustavu visokog obrazovanja na kojoi mogu pomoću ABC metode izraditi novi ili unaprijediti postojeći kolegij ili obrazovni program.
Nastavnici će na radionici raditi u grupama na obrazovnom programu ili e‑kolegiju te, na zabavan i jednostavan način, definirati pojedine aktivnosti i način provedbe (u učionici ili online) koji su potrebni za postizanje ishoda učenja. Cilj je pomoći nastavnicima da naprave reviziju postojećih kolegija te vide kako ih unaprijediti, uvesti nove nastavne metode i metode vrednovanja, postaviti ih u online okruženje ili podići razinu e-učenja ili da zamisle i postave kako će izgledati novi kolegij ili program.
Autori ove radionice (Clive Young i Nataša Perović) dolaze s University College London, Velika Britanija gdje se ova radionica održava već preko tri godine te ju je prošlo oko 500 nastavnika i studenata, a dorađeno je oko 200 modula. Također ova radionica, odnosno ABC metoda je postala popularna i na drugim sveučilištima u Europi i šire. Sada dolazi i u Hrvatsku i po prvi puta će se održati i to u Srcu.

Kome je namijenjena radionica?

Radionicu mogu pohađati nastavnici sa Sveučilišta u Zagrebu.

Radionica je zamišljena za rad u timu od 2 do 4 nastavnika koji zajedno rade na pojedinom obrazovnom programu, studiju ili kolegiju. No, možete se prijaviti i sami ako Vaši kolege nisu zainteresirani.

Održavanje

Datum i mjesto: 13. prosinca 2018., Srce, dvorana E

Jezik: engleski

Početak: 10:00 sati

Trajanje: 2 sata