CEDEFOP studijski posjet 2012., Hrvatska

"Supporting Teachers in Technology Enhanced Learning" (Podrška nastavnicima u poučavanju potpomognutom tehnologijom)

21.-24. svibnja 2012. godine

studijski_posjet_2012Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce) prva je sastavnica Sveučilišta kojoj je dodijeljena organizacija studijskog posjeta u okviru Transverzalnog programa u Programu za cjeloživotno učenje Europske unije. Studijski posjeti organiziraju se u okviru Transverzalnog programa koji pokriva cijelu vertikalu od vrtića do visokog obrazovanja, a njegovi su ciljevi promicanje suradnje na europskoj razini te promicanje kvalitete i transparentnosti u sustavima obrazovanja.

Centar za e-učenje Srca je od 21. do 24. svibnja 2012. godine organizirao studijski posjet  „Supporting Teachers in Technology Enhanced Learning” u kategoriji „Key competence – Use of ICT in e-learning“ (Ključne kompetencije – Uporaba informacijskih i komunikacijskih tehnologija u e-učenju). U studijskom posjetu sudjelovalo je šesnaest sudionika iz dvanaest europskih zemalja: Velike Britanije, Irske, Njemačke, Poljske, Francuske, Italije, Litve, Portuglala, Španjolske, Mađarske, Turkse, i Češke. Tijekom studijskog posjeta sudionici su izmjenili iskustva u organiziranju i pružanju održive i sustavne podrške nastavnicima u korištenju tehnologija e-učenja u obrazovanju te su raspravljali o trenutnom stanju u tome području i problemima s kojima se susreću nastavnici koji žele koristiti tehnologije e-učenja u nastavi.

Srce u sklopu Centra za e-učenje pruža mogućnost korištenja alata i tehnologija e-učenja, kao i organiziranu podršku korisnicima u e-učenju. Sudionici su prilikom studijskog posjeta imali priliku vidjeti i čuti kako je organizirana podrška nastavnicima u korištenju tehnologija e-učenja na Sveučilištu u Zagrebu, ali i drugih obrazovnim ustanovama u Republici Hrvatskoj, te koje alate i tehnologije  i na koji način koristiti za unapređenje nastave te razmjeniti znanja i iskustva.

Sudjelovanje u Programu za cjeloživotno učenje još je jedna aktivnost kojom Srce promovira uporabu informacijskih i komunikacijskih tehnologija u obrazovanju s ciljem unapređenja kvalitete obrazovnoga procesa.

Za više informacija kliknite ovdje.

 

Film o studijskom posjetu (wmv HQwmv LQ)

Film o studijskom posjetu (You Tube)

Sudionici proglasili studijski posjet iznimno uspješnim

Studijski posjet u okviru programa za cjeloživotno učenje Europske unije