CEDEFOP studijski posjet 2013., Hrvatska

"Supporting Teachers with Technology-Improved Learning" (Podrška nastavnicima u poučavanju potpomognutom tehnologijom)

20.-24. svibnja 2013. godine

studijski_posjet_2013Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce) prva je sastavnica Sveučilišta kojoj je dodijeljena organizacija studijskog posjeta u okviru Transverzalnog programa u Programu za cjeloživotno učenje Europske unije i to već drugu godinu za redom. Na drugom Natječaju za organizaciju studijskih posjeta, Srce je dobilo najvišu ocjenu za svoju prijavu.

Centar za e-učenje Srca će od 20. do 24. svibnja 2013. godine organizirati studijski posjet „Supporting Teachers with Technology Improved Learning” u kategoriji „Key competence – Use of ICT in e-learning“ (Ključne kompetencije – Uporaba informacijskih i komunikacijskih tehnologija u e-učenju). Grupa sudionika iz europskih zemalja članica Programa za cjeloživotno učenje, imat će priliku podijeliti svoja iskustva u organiziranju i pružanju održive i sustavne podrške nastavnicima u korištenju tehnologija e-učenja u obrazovanju te će se osvrnuti na trenutno stanje u tome području.

Srce u sklopu Centra za e-učenje pruža mogućnost korištenja alata i tehnologija e-učenja, kao i organiziranu podršku korisnicima u e-učenju. Sudionici će prilikom studijskog posjeta imati priliku vidjeti i naučiti kako je organizirana podrška nastavnicima u korištenju tehnologija e-učenja na Sveučilištu u Zagrebu, kako i koje alate i tehnologije koristiti za unapređenje nastave te razmijeniti svoja znanja i iskustva.

Sudjelovanje u Programu za cjeloživotno učenje još je jedna aktivnost kojom Srce promovira uporabu informacijskih i komunikacijskih tehnologija u obrazovanju s ciljem unapređenja kvalitete obrazovnoga procesa.

Za više informacija kliknite ovdje.