Sustav Moodle2Test

Moodle2TestCentar za e-učenje uspostavio je novi sustav nazvan Moodle2Test koji se temelji na sustavu Moodle inačice 2.9.

Na portalu Moodle.org ove godine predstavljena je inačica 2.9, inačica koja se u odnosu na prethodnu (2.7) nije znatno mijenjala, odnosno dogodile su se promjene u korisničkom sučelju (vizualne izmjene i manje izmjene u funkcionalnostima sustava) koje postojećim korisnicima neće utjecati na rad. Ova inačica donosi i novosti kao što su poboljšanja u alatima za ocjenjivanje, forumima i izvještajima. Novost je i modernija navigacija kroz kolegij, naprednije postavke u aktivnosi Test i Lekcija te lakše upravljanje vlastitim profilom.

Nakon objave inačice 2.7, koja je udovoljavala svim zahtjevima, Centar za e-učenje započeo je postupak prelaska na inačicu 2.9 i na testnom sustava Moodle2Test, kako bi postojećim, ali i novim korisnicima sustava za e-učenje Merlin olakšao upoznavanje s novim mogućnostima i funkcionalnostima te ih pripremio za rad u novom okruženju.

Sustav za e-učenje Merlin prešao je na novu inačicu sustava Moodle u ovoj akademskoj godini o čemu su korisnici pravovremeno obaviješteni. Centar za e-učenje će kao i do sad korisnicima osigurati svu podršku i edukaciju kako bi se što lakše prilagodili novoj virtualnoj okolini.

Nastavnici koji žele otvoriti kolegij na sustavu Moodle2Test, trebaju poslati zahtjev na adresu e-pošte tehničke podrške Centra za e-učenje moodle [at] srce.hr.

Otvaranje kolegija i isprobavanje novog virtualnog okruženja te testiranje nove inačice sustava Moodle omogućeno je svim nastavnicima, a posebno korisno postojećim korisnicima sustava Merlin.

Za prijavu u sustav potreban je elektronički identitet iz sustava AAI@EduHr. Sustav je dostupan na adresi http://moodle2test.srce.hr.