Značke Centra za e-učenje

Značka_CEUPraćenje trendova u obrazovanju, ali i povećanje prepoznatljivosti prvenstveno tečajeva Centra za e-učenje pa onda i Srca u cjelini glavni su razlozi uvođenja znački u tečajeve Centra za e-učenje. Ti mali, virtualni artefakti koji su do sada bili poznati u računalnim igricama postali su sastavni dio i obrazovnih aktivnosti, ali i različitih društvenih događanja.

U svijetu se ide prema novim načinima evidentiranja položenih tečajeva, sudjelovanja na radionicama ili nekim drugim edukativnim aktivnostima na način da korisnici osim certifikata (ili umjesto njega) dobivaju i značke koje postavljanju u svojim profilima na nekom sustavu za e-učenje ili na društvenim mrežama. Na taj način polaznici mogu pokazati svoja postignuća na puno jednostavniji i zanimljiviji način nego postavljanjem certifikata odnosno potvrda o sudjelovanju. Objavom tih znački, posebno na društvenim mrežama kao što su LinkedIn i Twitter polaznici se mogu pohvaliti stečenim znanjima i kompetencijama širokom krugu svojih suradnika i poznanika.

Značke su implementirane u online tečajeve Centra za e-učenje, ali i u sve učioničke tečajeve koje Centar održava. Prebacivanjem znački iz sustava za e-učenje u sustav Mozilla Backpack moguće ju je implementirati i u druge sustave, ali i značke iz drugih sustava ili društvenih mreža postaviti u svoje profile na sustavu za e-učenje.


Za online tečajeve značke s dodijeljuju od 1.9.2015., a učioničke tečajeve od 1.1.2016. godine.