Radionica "Izrada elektroničkoga životopisa"

Trajanje radionice: 1 dan x 3 sata

U današnje vrijeme sve digitaliziramo pa tako i papirnati životopis možemo izraditi u elektroničkom obliku. E-portfolio sustav daje nove mogućnosti pa životopis možemo izraditi koristeći i različite multimedijske datoteke, materijale i poveznice na druge datoteke ili sustave. Ove mogućnosti učinit će životopis puno atraktivnijim i prikazati nečija postignuća na bolji i drugačiji način. Izrada životopisa može biti jedna od aktivnosti koju će studenti izrađivati u svojem kolegiju, ali može biti i samostalna aktivnost nastavnika ili studenta u kojoj će oni sukladno potrebama definirati i oblikovati životopis i predstaviti sebe na željeni način.

Osim kao alat za izradu elektroničkog životopisa e-portfolio sustav se sve više koristi kao nastavna aktivnost u obrazovnom procesu jer se pokazao kao izvrstan alat koji omogućava skupne i individualne studentske aktivnosti i njihovo praćenje tijekom kolegija i studija. Također, e-portfolio sustav može poslužiti kao virtualni prostor u kojem će korisnik spremiti svoje materijale, radove ili promišljanja tijekom školovanja, usavršavanja na jednom, lako dostupnom mjestu.

Opis radionice: Radionica je namijenjena polaznicima koji koriste e-portfolio sustav Mahara i zanima ih detaljnije upoznavanje s postavkama prilikom izrade životopisa, odabira pojedinih blokova, uređivanje prava pristupa pojedinim sadržajima.

Sadržaj: Postavke pojedinih blokova koji se koriste prilikom izrade životopisa; Postavljanje materijala u sustav; Korištenje multimedijalnih sadržaja za unapređenje životopisa.

Potrebno predznanje: Korištenje računala i upravljanje datotekama; osnove pisanja i obrade teksta.

Prijava na radionicu: https://moodle.srce.hr/tecaj/


Napomene:

  • Radionica se održava u prostorijama Sveučilišnoga računskoga centra.
  • Za sudjelovanje na radionici neophodan je elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr.