Radionice

Korištenje računalnog klastera Isabella, uključujući sustav ScaleMP

Radionica je namijenjena sadašnjim i budućim korisnicima računalnih klastera. Naglasak radionice bit će na korištenju sustava za upravljanje poslovima i pravilnom opisivanju poslova. Pri radu će se koristiti klaster Isabella te njen sustav za upravljanje poslovima Son of Grid Engine. Dodatno, bit će detaljno opisan rad i način korištenja programskog sustava ScaleMP koji omogućuje agregiranje resursa (CPU, I/O, RAM) više nezavisnih čvorova u jedan veliki virtualni poslužitelj (engl. Single System Image) i koji je sastavni dio računalnog klastera Isabella.

Od polaznika se očekuje da posjeduju osnovna znanja o radu s operacijskim sustavom Linux.

Radionice su za polaznike besplatne, a namijenjene su svim sadašnjim i budućim korisnicima računalnog klastera Isabella (http://isabella.srce.hr).

  E. Imamagić: Korištenje računalnog klastera Isabella, Srce, 6.11.2017.

 D. Vrčić: Sustav ScaleMP, Srce, 7.11.2017.

primjeri s radionice

Korištenje grid okoline CRO NGI 

Radionica je namijenjena sadašnjim i budućim korisnicima grid infrastrukture CRO NGI. Radionica će obuhvatiti sve bitne aspekte rada u grid okružju - od opisa radne okoline, pristupa resursima korištenjem certifikata, do podnošenja, nadgledanja i upravljanja poslovima i podacima u gridu.

VAŽNO: Polaznici radionice "Korištenje grid okoline" koji još nisu korisnici CRO-NGI-ja, trebaju prije radionice proći proceduru registracije. Procedura je opisana na sljedećoj stranici: http://wiki.cro-ngi.hr/index.php/Registracija. Za sve dodatne informacije obratite nam se na adresu helpdesk [at] cro-ngi.hr.

Od polaznika se očekuje da posjeduju osnovna znanja o radu s operacijskim sustavom Linux.

Radionice su za polaznike besplatne, a namijenjene su svim sadašnjim i budućim korisnicima grid infrastrukture CRO NGI (http://www.cro-ngi.hr).

 E. Imamagić: Korištenje grid okolina CRO NGI, Srce, 8.11.2017.

primjeri s radionice