Dan Srca

svi
03

Ove godine slavimo 45 godina uspješnog rada Srca! Dan Srca je 29. travnja, a svečanost ćemo održati 3. svibnja.

Mjesto održavanja: 

Sveučilišni računski centar

Svečana sjednica održat će se 3. svibnja 2016. godine s početkom u 10 sati. Ravnatelj Srca dr. sc. Zoran Bekić i zamjenik ravnatelja Ivan Marić će se tijekom interaktivne prezentacije osvrnuti na dosadašnji rad i postignuća Srca, na sadašnje poslove i zadaće, kao i na planove i nove izazove koji su pred Srcem u godinama koje dolaze.

Ovom prigodom bit će po prvi puta javno predstavljena sekundarna lokacija Srca u sveučilišnom kampusu Borongaj, kojom je Srce osiguralo važne preduvjete za kontinuitet poslovanja, što prije svega znači veću pouzdanost, dostupnost i stabilnost funkcioniranja svih sustava u nadležnosti Srca, uključujući i veću sigurnost i održivost podataka koji se pohranjuju na sustavima Srca. Radi se o značajnom tehničkom i organizacijskom iskoraku u 45 godišnjoj povijesti Srca.

Na svečanoj sjednici očekujemo predstavnike Vlade, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, drugih tijela javne vlasti, Sveučilišta u Zagrebu i akademske zajednice iz cijele Hrvatske. Sudomaćin svečanosti je i prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu i predsjednik Rektorskog zbora Republike Hrvatske.