50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Od Srca znanje na dar

Akcija "edu4IT za 50 godina Srca"

Obrazovni program edu4ITOve, 2021. godine, Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce) slavi 50 godina od svog osnutka. S ciljem obilježavanja te godišnjice Srce je osiguralo besplatno pohađanje obrazovnih programa svojim sadašnjim i budućim polaznicima. Akcije su  namijenjene dvjema skupinama polaznika. Prva su skupina IT stručnjaci - djelatnici visokih učilišta i javnih instituta zaduženi za računalnu infrastrukturu, a druga, ona najbrojnija u sustavu visokog obrazovanja, su studenti.

Na ovoj stranici možete pronaći više informacija o akciji namijenjenoj djelatnicima visokih učilišta i javnih instituta zaduženima za računalnu infrastrukturu. 

Sadržaj akcije

U okviru obrazovne akcije namijenjene IT stručnjacima pod nazivom „edu4IT za 50 godina Srca“ 50 polaznika programa ima priliku besplatno pohađati obrazovne sadržaje razine Sistemski administrator 1 koji su dio specijalističkog obrazovnog programa edu4IT. Prilikom prijave zainteresirani polaznici mogu odabrati područje: Windows ili Linux. Svako područje sastoji se od uvodnog tečaja "Pregled e-infrastrukture u sustavu znanosti i visokog obrazovanja" te dva stručna tečaja ovisno o odabranom operacijskom sustavu. Detaljan raspored aktivnosti dostupan je na poveznicama:

Sve aktivnosti u okviru programa provodit će se online, putem sustava za e-učenje i sustava za webinare. Obrazovni program je počeo u ponedjeljak, 12. travnja 2021. godine u 14 sati održavanjem uvodne online radionice na kojoj ćemo polaznike upoznati detaljnije s planiranim aktivnostima u okviru programa. Trajanje programa je tri mjeseca tijekom kojih će polaznicima biti na raspolaganju mentori i predavači: stručnjaci Srca. 

Promotivna akcija ne uključuje polaganje ispita i stjecanje certifikata Srce Sistemski administrator 1. Ispite potrebne za stjecanje certifikata moguće je polagati uz dodatnu naknadu prema važećem cjeniku.

Postupak prijave i ograničenja

Na tečajeve se prijavljuje isključivo putem sustava za prijavu na tečajeve abc.srce.hr. Prijave se obrađuju prema redoslijedu pristizanja. Zainteresirani polaznici se na sustav za prijavu trebaju prijaviti putem elektroničkog identiteta iz sustava AAI@EduHr. 

S jedne visokoškolske ustanove ili javnog instituta moguća je prijava jednog polaznika pri čemu zainteresirani polaznik može odabrati samo jedno područje: područje Windows ili područje Linux. Radi kvalitete izvođenja programa broj raspoloživih mjesta je ograničen na 50 polaznika. U slučaju popunjavanja raspoloživih mjesta zainteresirani polaznici se mogu prijaviti na listu čekanja. 

Potvrda prijave bit će poslana putem elektroničke pošte na adresu navedenu prilikom prijave. 

Prijave se primaju do srijede, 7. travnja 2021. godine

Akcija Od Srca znanje na dar