Novi on-line tečajevi prema programu EUCIP Core

16. 2. 2011.

Sveučilišni računski centar će u ožujku početi s novim on-line tečajevima prema programu EUCIP Core, koji obuhvaćaju osnovna znanja potrebna profesionalnim informatičarima te mogu poslužiti i kao priprema za polaganje istoimenog certifikata.

Srce je kao jedan od ovlaštenih obrazovnih i ispitnih centara za program EUCIP Core pripremilo niz od tri on-line tečaja od kojih svaki obrađuje po jednu od cjelina programa EUCIP Core:

·         EUCIP A Planiranje: Uporaba i upravljanje informacijskim sustavima

·         EUCIP B Izgradnja: Razvoj i implementacija informacijskih sustava

·         EUCIP C Provedba: Održavanje i podrška informacijskim sustavima.

EUCIP Core je osnovni certifikat koji je ujedno i preduvjet za polaganje naprednijeg certifikata EUCIP Professional. Nositelj ovlaštenja za provedbu programa EUCIP u Hrvatskoj je Hrvatski informatički zbor (HIZ).

Obzirom da se tečajevi održavaju putem sustava za udaljeno učenje polaznici ih mogu pohađati s bilo koje lokacije na kojoj postoji pristup internetu, kao i u vremenu koje im najviše odgovara. Na taj način ih mogu pohađati i polaznici koji inače raspolažu s malo slobodnog vremena za učenje kao i polaznici koji žive izvan mjesta održavanja tečaja.

Svaki od tečajeva traje pet tjedana. Polaznicima je tijekom pohađanja tečajeva na raspolaganju mentor, a ukupno očekivano vrijeme potrebno za svladavanje programa EUCIP Core iznosi 400 sati. Prvi tečaj započet će 17. ožujka 2011. godine.