Održana online radionica Srca "Implementing a European Student eID"

26. 10. 2020.

U sklopu europskog tjedna radionica vezanih uz projekt MyAcademicID Srce je, u ulozi partnera na projektu, organiziralo radionicu "Implementing a European Student eID".

Radionica se održala 22. listopada 2020. godine s početkom u 11:00 sati putem sustava webinara Srca uz sudjelovanje 91 polaznika iz 48 ustanova iz sustava znanosti i visokog obrazovanja.

Na radionici su predstavljeni rezultati projekta MyAcademicID. O projektu i njegovim dosezima govorila je Licia Florio, GÉANT naglasivši značaj europskog studentskog identifikatora (ESI) za digitalizaciju procesa vezanih uz Erasmus program studentske mobilnosti. O digitalizaciji Erasmusa govorila je Jasmina Skočlić iz Agencije za mobilnost i programe EU-a osvrnuvši se pri tome na stanje u Republici Hrvatskoj. O ulozi Srca i ostvarenim rezultatima na projektu govorio je Miroslav Milinović iz Srca. Istaknuo je kako je putem sustava AAI@EduHr, koji je povezan s međunarodnim sustavima eduGAIN i eIDAS, realizirana mogućnost uporabe JMBAG-a kao ESI-ija za sve studente u Hrvatskoj. U diskusiji na kraju radionice izražen je interes za nastavak aktivnosti na digitalizaciji procesa vezanih uz mobilnost u visokom obrazovanju kao i za internacionalizaciju studentskih iskaznica.

Pogledajte program i preuzmite održane prezentacije.

sučelje webinara