Seminar Srca za IT specijaliste: "Web pristupačnost u praksi"

20. 11. 2020.

Srce organizira seminar za IT-specijaliste "Web pristupačnost u praksi" koji će se održati u petak 27. studenog 2020. godine s početkom u 10 sati.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, seminar će se održati online u trajanju od 1 sata, a besplatan i otvoren je za sve zainteresirane. Autorica i predavačica seminara je Gorana Kurtović iz Srca.

Zadnjih desetak godina sve se više pozornosti usmjerava na način kako osobe s invaliditetom pristupaju sadržajima na webu i sadržajima u elektroničkom obliku te kako im olakšati taj pristup.

Riječ je o omogućavanju dostupnosti informacija svima, neovisno o tome na koji način pristupaju webu. Kako bi se povećala dostupnost informacija, potrebno je identificirati različite kategorije osoba s invaliditetom, proučiti način na koji pristupaju sadržajima na webu i osmisliti kako im taj pristup učiniti što jednostavnijim.

Gdje se po tom pitanju u ovom trenutku nalazi web, što se u praksi može napraviti, kako objavljivati sadržaj prilagođen različitim kategorijama osoba s invaliditetom te koja tijela i dokumenti reguliraju ova pitanja saznat ćete na seminaru.

Za sudjelovanje na seminaru potrebno se prijaviti putem obrasca za prijavu.

Pristupiti virtualnoj sobi možete na dva načina:

  • uporabom svojeg AAI@EduHr elektroničkog identiteta (ako ga posjedujete)
  • ili kao gost. Ako se prijavljujete kao gost, potrebno je prilikom prijave upisati svoje ime i prezime.

Vizual seminara Web pristupačnost u praksi