Na sustavu za e-učenje Merlin već sada otvoreno više e-kolegija nego u prošloj akademskoj godini

24. 11. 2020.

Sustav za e-učenje Merlin na kojem se nalaze e-kolegiji visokoškolskih ustanova u Republici Hrvatskoj i u ovoj akademskoj godini obara rekorde po broju e-kolegija. Već sada je na sustavu otvoreno više od 23.500 e-kolegija koje održava preko 9.000 nastavnika za više od 82.500 studenata. Prošlu akademsku godinu završili smo s otvorenih 23.458 e-kolegija. Od početka ove akademske godine 1. listopada 2020. u sustav za e-učenje Merlin je postavljeno 113.838 datoteka, 19.809 poveznica i 17.422 stranice.

U e-kolegijima se kao alati za komunikaciju koriste: forum (dosad ih je otvoreno 28.300), chat (575 aktivnosti), te zadaće, kojih je do sad zadano preko 13.500, od kojih su studenti do danas predali njih 232.033. Do sada je u sustavu za e-učenje održano 3.650 testova (što za provjeru znanja što za samoevaluaciju), a riješeni su 201.869 puta.

Sustav Merlin je virtualno okruženje za e-učenje te je povezan sa sustavima za webinare i sustavom e-portfolio, te sa sustavom ISVU što omogućava i studentima i nastavnicima lakši  i jednostavniji rad u virtualnom okruženju. Nastavnicima preporučujemo da pri radu u sustavu Merlin nastoje osigurati interakciju sa studentima i među studentima, da definiraju način komunikacije sa studentima i iskoriste mogućnosti sustava Merlin za sinkronu i nesinkronu komunikaciju, predaju zadaća i seminarskih radova, za postavljanje testova za samoprovjeru znanja studenata te da sustav ne koriste samo kao repozitorij materijala.

Preporučujemo da pregledate niz preporuka koje je Centar za e-učenje Srca pripremio za održavanje nastave u online okruženju koje su dostupne na https://www.srce.unizg.hr/ceu.

Uz njih dostupan je i veliki broj online tečajeva koje nastavnici mogu prolaziti tempom koji njima najviše odgovara kao i podrška nastavnicima putem telefona, elektroničke pošte i putem online konzultacija.

Slika zaslona sustava Merlin