Sveučilišni dan e-učenja ove godine ćemo obilježiti virtualno

4. 12. 2020.

Dvanaesti Sveučilišni dan e-učenja održat će se u petak, 11. prosinca 2020. s početkom u 10 sati putem sustava za webinare Srca. Dan e-učenja organizira se sa željom da se akademskoj zajednici, prvenstveno nastavnicima Sveučilišta u Zagrebu, pruži mogućnost razmjene iskustava i stjecanja novih spoznaja o primjeni informacijskih i komunikacijskih tehnologija i tehnologija e-učenja u obrazovnom procesu. Stoga će se i ove godine četiri fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: Ekonomski fakultet, Kineziološki fakultet, Prirodoslovno-matematički fakultet, Stomatološki fakultet, predstaviti odabranim e-kolegijem kao primjerom dobre prakse i načinom implementacije e-učenja na svojim ustanovama. Uz to, prodekani za nastavu ovih fakulteta predstavit će kako su fakulteti odgovorili na izazov prelaska na online nastavu zbog pandemije COVID-19.

Na samom početku događanja sudionike će pozdraviti ravnatelj Srca, dr. sc. Zoran Bekić i prof. dr. sc. Mirjana Hruškar, prorektorica za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete. Nakon toga će kolege sa sveučilišta Dublin City University iz Irske predstaviti svoja iskustva s prelaskom na nastavu online i dati preporuke za učinkovitu organizaciju nastave u virtualnom okruženju.

Ova godina je donijela mnogo promjena i izazova te nije bilo jednostavno preko noći organizirati nastavu u online okruženju, stoga vjerujemo da razmjena znanja i iskustava može biti svima korisna u pripremi i održavanju što kvalitetnije nastave.

Ovom prilikom i Centar za e-učenje Srca obilježit će svoju trinaestu obljetnicu djelovanja u pružanju kontinuirane podrške visokoškolskim ustanovama, nastavnicima i studentima u području e-učenja.

Pogledajte program događanja.

banner Dan e-učenja 2020