Seminar Srca za IT specijaliste: "BigBlueButton videokonferencijski sustav otvorenog kôda"

10. 12. 2020.

Srce organizira seminar za IT specijaliste BigBlueButton videokonferencijski sustav otvorenog kôda koji će se održati u petak, 18. prosinca 2020. godine s početkom u 10 sati.

S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, seminar će se održati online u trajanju od 1 sat, a besplatan i otvoren je za sve zainteresirane.

BigBlueButton je videokonferencijski sustav otvorenog kôda koji je popularan u sustavu visokog obrazovanja jer omogućava brzu i jednostavnu instalaciju na Linux poslužitelju te integraciju sa sustavom za e-učenje kao što je Moodle.

Na seminaru će se ukratko objasniti što je BigBlueButton, koje su njegove značajke, zašto je najkorišteniji videokonferencijski sustav otvorenog kôda u Hrvatskoj, ali i koji su njegovi nedostaci. Između ostalog, opisat će se proces standardne instalacije i konfiguracije, integracija s najčešće korištenim LMS/CMS sustavima (Moodle, Drupal i WordPress), instalacija GreenLight GUI-a, konfiguracija TURN poslužitelja te mogućnost klasteriranja BigBlueButton poslužitelja.

Autori i predavači seminara su Domagoj Horvatović i Zvonko Martinović iz Srca.

Za sudjelovanje na seminaru potrebno se prijaviti putem obrasca za prijavu.

Pristupiti virtualnoj sobi možete na dva načina:

  • uporabom svojeg AAI@EduHr elektroničkog identiteta (ako ga posjedujete) ili
  • kao gost. Ako se prijavljujete kao gost, potrebno je prilikom prijave upisati svoje ime i prezime.

Vizual seminara za IT specijaliste "BigBlueButton videokonferencijski sustav otvorenog koda"