Obilježen Sveučilišni dan e-učenja i 13. obljetnica Centra za e-učenje

15. 12. 2020.

U Srcu je u petak, 11. prosinca 2020. godine obilježen Sveučilišni dan e-učenja i 13. obljetnica djelovanja Centra za e-učenje Srca.

Na samom početku događanja sudionike su pozdravili ravnatelj Srca, dr. sc. Zoran Bekić i prof. dr. sc. Mirjana Hruškar, prorektorica za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete.

Nakon uvoda imali smo priliku čuti kolege sa sveučilišta Dublin City University iz Irske koji su predstavili svoja iskustva s prelaskom na nastavu online i dali preporuke za učinkovitu organizaciju nastave u virtualnom okruženju.

Zatim su uslijedila izlaganja četiriju fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: Ekonomskog, Kineziološkog, Prirodoslovno-matematičkog i Stomatološkog fakulteta koji su se predstavili s odabranim e-kolegijem kao primjerom dobre prakse i načinom implementacije e-učenja na svojim ustanovama. Uz to, prodekani za nastavu ovih fakulteta predstavili su kako su fakulteti odgovorili na izazov prelaska na online nastavu zbog pandemije COVID-19.

Ova godina je donijela mnogo promjena i izazova te nije bilo jednostavno preko noći organizirati nastavu u online okruženju, stoga vjerujemo da razmjena znanja i iskustava može biti svima korisna u pripremi i održavanju što kvalitetnije nastave.

Centar za e-učenje Srca obilježio je svoju trinaestu obljetnicu djelovanja u pružanju kontinuirane podrške visokoškolskim ustanovama, nastavnicima i studentima u području e-učenja.

Prezentacije i snimke predstavljenih e-kolegija kao i galerija slika dostupni su na stranicama Srca za Dan e-učenja 2020.

Više možete pročitati u priopćenju za novinare.

Screenshot s Dana e-učenja