Tečaj Linux akademije održan u potpunosti online

12. 2. 2021.

Linux akademija već je dugi niz godina jedan od prepoznatljivih i posjećenijih obrazovnih programa Srca. Do početka pandemije bolesti COVID-19 tečajevi su se održavali u učionici pod stručnim vodstvom predavača, stručnjaka u području administracije Linux poslužitelja, a nakon tehničke i organizacijske pripreme provedene u drugoj polovici 2020. godine tečajevi se održavaju u potpunosti online.

Prilikom planiranja provedbe održavanja online tečajeva našim smo polaznicima nastojali omogućiti što je moguće kvalitetnije okruženje za učenje. Tako smo predvidjeli da svaki polaznik uz praćenje online predavanja uživo ima na raspolaganju i virtualizirano radno okruženje s instaliranim operacijskim sustavom CentOS na kojem se samostalno i uz nadzor predavača provode primjeri i vježbe.  

U razdoblju od 27. siječnja do 5. veljače 2021. godine uspješno je održan online tečaj „Linux System Administration I (L110)“. Na tečaju je bilo 11 polaznika koji su uspješno savladali program tečaja u online okruženju. Na kraju tečaja svi anketirani polaznici naveli su zadovoljstvo stečenim znanjem na tečaju, a posebno je istaknuta korisnost dostupnosti radnog okruženja za vježbanje (vlastito virtualno računalo). Nekolicina polaznika istaknula je i zadovoljstvo činjenicom da se tečajevi održavaju online što omogućava dostupnost tečajeva polaznicima izvan Zagreba.  

Valja spomenuti i da je od 2013. godine do kraja 2020. godine tečajeve Linux akademije u Srcu pohađalo više od 800 polaznika. I u novonastalim okolnostima nastojat ćemo i dalje provoditi kvalitetnu online nastavu s naglaskom na okruženjima prilagođenim za praktičan rad.

Više informacija o tečajevima Linux akademije moguće je pronaći na stranicama Srca.

Održavanje tečaja Linux akademije online