Najavljujemo konferenciju Srce DEI 2021

19. 2. 2021.

Konferencija Srca, Dani e-infrastrukture – Srce DEI i ove će godine biti mjesto okupljanja zajednice koja svojim radom i primjenom tehnologije oblikuje budućnost znanosti i obrazovanja u Hrvatskoj.

Ovogodišnja konferencija Srce DEI 2021, koja je ujedno konferencija nacionalnog projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO), održat će se virtualno 28. i 29. travnja 2021. godine. Iako je naša konferencija u 2020. godini morala biti otkazana zbog pandemije bolesti COVID-19, okrenuli smo se budućnosti i pripremi ovogodišnje konferencije kako bismo omogućili zanimljiv program i sigurno, virtualno okruženje za sve sudionike.  

Predavanja, rasprave, okrugli stolovi i radionice u okviru ovogodišnjeg programa bit će usmjereni na važne aspekte e-infrastrukture, sve s ciljem osnaživanja sustava znanosti i visokog obrazovanja te pripreme za promjene koje tehnologija donosi – digitalnu transformaciju.

Ove godine u fokusu će biti teme vezane uz međunarodne i nacionalne inicijative za otvorenu znanost, digitalizaciju mobilnosti studenata, razvoj kompetencija za računarstvo visokih performansi, sigurnost i pouzdanost elektroničkih identiteta, informacijske sustave u znanosti i obrazovanju te učenje i poučavanje uz pomoć digitalnih tehnologija.

Na konferenciji ćemo obilježiti i našu veliku obljetnicu: Sveučilišni računski centar Srce ove godine, upravo na drugi dan konferencije 29. travnja, slavi 50. rođendan!

Pozivamo vas da već danas zabilježite 28. i 29. travnja 2021. u svoje kalendare, a novosti vezane za konferenciju možete pratiti na DEI web stranici.

Konferencija Srce DEI 2021 je ujedno i konferencija projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO) na kojoj se prezentiraju i raspravljaju ciljevi i postignuća projekta, a sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Web stranice konferencije DEI