Obilježavanje Tjedna otvorenog obrazovanja 2021.

24. 2. 2021.

U okviru međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja, Srce ove godine organizira online raspravu pod nazivom „Razgovarajmo otvoreno: Kako potaknuti otvorene obrazovne prakse u visokom obrazovanju?“.

Online rasprava će se održati u srijedu, 3. ožujka 2021. s početkom u 11 sati.

Pozivamo sve zainteresirane, a posebno visokoškolske nastavnike da nam se pridruže u raspravi. Tema rasprave bit će primjena otvorenih obrazovnih praksi u visokom obrazovanju, a kroz vođeni skupni intervju zajedno ćemo razmotriti u kojoj mjeri su nastavnici upoznati s idejom otvorenosti obrazovnih materijala, koje su njihove potrebe i u kojoj im mjeri može Srce pomoći u pripremi, pohrani i većoj dostupnosti otvorenih obrazovnih materijala te boljoj povezanosti s zajednicom.

Više informacija o ovom događaju i načinu prijave možete saznati na našoj web stranici.

Tjedan otvorenog obrazovanja je međunarodna inicijativa koja se globalno obilježava u ožujku svake godine s ciljem podizanja svijesti o otvorenosti i promoviranja pozitivnog utjecaja otvorenog obrazovanja na učenje i podučavanje u cijelom svijetu, a ove godine se obilježava od 1. do 5. ožujka. Srce već dugi niz godina potiče načela otvorenog pristupa, a ovim putem želi dodatno potaknuti svijest o važnosti otvorenog obrazovanja s naglaskom na korištenje, pripremu i prilagođavanje obrazovnih materijala zajednici korisnika kojoj su materijali namijenjeni.

Prijava na online raspravu