Srce na radionici Korištenje ISVU-a u evidenciji studentske mobilnosti

22. 3. 2021.

Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) i Srce 17. su ožujka 2021. godine održali radionicu Korištenje Informacijskog sustava visokih učilišta (ISVU) u evidenciji studentskih mobilnosti.

Cilj radionice bio je povezivanje relevantnih dionika i razmjena iskustava kako bi se ISVU bolje prilagodio potrebama visokih učilišta i kako bi se otklonile administrativne poteškoće prilikom korištenja ISVU-a u bilježenju studentskih mobilnosti. Informacijski sustav visokih učilišta koristi 111 hrvatskih visokih učilišta.

Radionicu je pratilo preko 160 sudionika: Erasmus koordinatori, ECTS i ISVU koordinatori, djelatnici ureda za međunarodnu suradnju, djelatnici studentskih službi, predstavnici Srca, AMPEU-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Voditeljica ISVU-a Dubravka Lelas iz Srca prezentirala je mogućnosti evidencije mobilnosti studenata u ISVU-u s naglaskom na najčešće nedoumice i potrebne preduvjete. Za više informacija, korisnici sustava ISVU mogu potražiti upute dostupne na službenoj web stranici ISVU upute ili pogledati snimku webinara i prezentaciju Evidencija mobilnosti studenata.

Primjenu evidencije mobilnosti u ISVU-u u praksi prema fazama mobilnosti za dolazne i odlazne studente prikazala je izv. prof. dr. sc. Ljiljana Brkić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Isto tako, profesorica Brkić je istaknula primjere dobre prakse u priznavanju mobilnosti. Sudionike su najviše zanimale teme izdavanja i korištenja OIB-a u evidenciji dolaznih mobilnosti te pitanje subvencionirane studentske prehrane tijekom mobilnosti.

Dostupni su sljedeći materijali s ove radionice:

Izvor: Agencija za mobilnost i programe EU