Srce na CUC-u održalo radionicu o izazovima online nastave

27. 10. 2021.

Srce sudjeluje na 23. CARNET-ovoj konferenciji za korisnike CUC 2021 s radionicom "Koliko sam uspješan/na u provođenju online nastave?". Radionicu su u srijedu 27. listopada održale dr. sc. Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja Srca i Tona Radobolja iz Centra za e-učenje Srca.
 
Na radionici su predstavljena iskustva Srca u podršci nastavnicima visokoškolskih ustanova u provedbi online nastave. Savjeti i materijali s radionice mogu osim nastavnicima visokoškolskih ustanova biti korisni i nastavnicima u školama. 
 
U raspravi s nastavnicima osnovnih i srednjih škola raspravljalo se o prednostima i nedostacima online nastave te koliko je nastava u izvanrednim okolnostima kvalitetna i prilagođena online okruženju. Također se raspravljalo i o tome koliko će stečena dosadašnja iskustva rada u online okruženju utjecati na ponovni prelazak na online nastavu i osiguranje njezine kvalitete. Radionica je privukla veliki broj sudionika, a njihovo aktivno sudjelovanje i pozitivne povratne informacije ukazuju na važnost teme kao i sustavne podrške nastavnicima u pripremi i provedbi online nastave i implementaciji digitalnih tehnologija u obrazovni proces.
 
Polaznici radionice o izazovima online nastave
 
Srce na CUC-u održalo radionicu o izazovima online nastave