Najavljujemo panel diskusiju A Report Card on the Crisis: What is the Legacy of the Great Onlining of the Higher Education?

9. 11. 2021.

U srijedu, 10. studenog 2021. u 12 sati održat će se virtualna panel diskusija A Report Card on the Crisis: What is the Legacy of the Great Onlining of the Higher Education? Panel se održava u okviru događanja „EDEN European Online and Distance Learning Week“ koji organizira organizacija EDEN čiji je član i Srce.

Na panelu koji će moderirati dr. sc. Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja Srca i predsjednica EDEN organizacije raspravljat će se o sadašnjoj situaciji u visokom obrazovanju i razgovarati njegovoj budućnosti. Panelisti će razgovarati o iskustvima i lekcijama stečenim u vrijeme pandemije te kako to nasljeđe krize upotrijebiti u preispitivanju tradicionalnih modela poučavanja i učenja i određivanju smjera u kojem promjene u visokom obrazovanju trebaju ići. Raspravljat će se i o značaju pandemije kao katalizatoru digitalne transformacije visokog obrazovanja te o ulozi Akcijskog plana za digitalno obrazovanje u doprinosu oblikovanju novog europskog obrazovnog prostora.

Pridružite se panelu i podijelite svoje stavove i razmišljanja.

Panelisti će biti:

  • Georgi Dimitrov, voditelj digitalnog obrazovanja, zamjenik glavnog direktora Uprave za obrazovanje, mlade, sport i kulturu, Europska komisija
  • dr. sc. Josep A. Planell Estany, rektor Sveučilišta Oberta de Catalunya, Španjolska
  • profesor Mark Brown, ravnatelj Nacionalnog instituta za digitalno učenje na Sveučilištu Dublin City, Irska
  • profesorica Airina Volungevičienė, ravnateljica Instituta za inovativne studije, profesorica na Akademiji obrazovanja, Vytautas Magnus Sveučilišta, Litva
  • profesor Alfredo Soeiro, Sveučilište u Portu, Portugal.

Više o panelu i kako se registrirati možete pronaći na stranicama organizacije EDEN.

EODLW logo