Nadograđeni Informacijski sustav studentskih prava i Informacijski sustav akademskih iskaznica

23. 11. 2021.

Krajem listopada 2021. u produkciju je pušteno nekoliko nadogradnji dvaju velikih informacijskih sustava Srca.

Ulazno mjesto u sustave, web ISSP/ISAK, reorganizirano je temeljem prikupljenih iskustava korisnika odnosno analizom korisničkih upita upućenih službi za korisničku podršku. To znači da su jasnije istaknute i organizirane informacije koje najčešće muče korisnike ova dva velika sustava. Osim strukturnih zahvata na webu, i samo je sučelje osvježeno modernim dizajnom.

Naslovnica weba ulaz je u tri razdvojena sučelja za različite skupine korisnika. Svakoj je skupini korisnika dano okruženje s relevantnim informacijama, a rasterećeno od viška informacija namijenjenih drugim skupinama korisnika.

Studenti sada imaju uređen pregled podataka s proširenim informacijama i prikazima dodatnih odgovora poput zašto ostvaruju ili ne ostvaruju neko pravo. Po prvi puta studenti mogu u nekom sustavu sami provjeriti imaju li pravo na studentski rad što se do sada obavljalo isključivo na šalterima studentskih centara.

Restorani imaju potpuno novi sustav koji uključuje izvještaje, administraciju blagajni i podatke o djelatnicima. Tu su povezani i nova restoranska aplikacija i novi API za restorane.

Administratorima sustava također su vidljive proširene informacije i opisi koji im mogu pomoći da studentima lakše odgovore na pitanja.

Sustav je automatiziran, digitalizacijom bitno rasterećuje procedure (ukidanjem slanja papirnatih dopisa), a upravitelj sustava, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, sada ima veću mogućnost samostalno upravljati njime.

Naslovna stranica nadograđenih sustava ISSP/ISAK