Na novom tečaju Srca naučite snimati i obrađivati videosadržaje

25. 11. 2021.

S popisa dostupnih tečajeva od ovog prosinca polaznici mogu odabrati i tečaj pod nazivom „Osnove rada s alatima za snimanje i obradu videosadržaja (OBS Studio, Shotcut)“. I u ovom tečaju koriste se programi otvorenog koda, koje polaznici mogu koristiti bez naknade. Za snimanje sučelja ekrana i snimanje videa web-kamerom koristi se program OBS Studio, a za obradu videosadržaja program Shotcut.

Na ovom će se tečaju polaznici upoznati s osnovnom razinom rada u programima OBS Studio i Shotcut te će nakon uspješnog dovršetka moći samostalno stvarati kompletne videosadržaje. Postupci s kojima će se polaznici na tečaju upoznati uključuju: podešavanje programa za snimanje, postavljanje efekata, prijelaza i filtara, podešavanje zvuka, obrađivanje videosadržaja, uvoz i izvoz videosadržaja u željenom formatu, korištenje animacija i vizualnih efekata, te na kraju objavljivanje videosadržaja.

Na tečaju će polaznici imati prilike samostalno snimiti sučelje ekrana, snimiti sebe web-kamerom te potom, uporabom drugih ponuđenih videosadržaja, spojiti sve u jedinstvenu smislenu cjelinu koju će nakon obrade moći postaviti na YouTube ili neku drugu platformu koja podržava prikazivanje videosadržaja.

Tečaj je namijenjen edukaciji svih koji su zainteresirani za područje snimanja i obrade videosadržaja, a posebno će zanimljiv i koristan biti onima koji imaju potrebu snimiti vlastito predavanje ili prezentaciju te je podijeliti.

Za uspješno pohađanje tečaja potrebno je poznavati osnove rada s računalom te rada s mapama i datotekama. Potrebno je i poznavanje engleskog jezika na osnovnoj razini.

Tečaj traje 12 školskih sati, a njegovo prvo održavanje planirano je u razdoblju od 21. do 23. prosinca 2021. (utorak – četvrtak), svaki dan od 9:00 do 12:30. Tečaj će se održati u online okruženju, pod vodstvom predavača (putem sustava za webinare). Prijava na tečaj obavlja se putem sustava za prijavu na tečajeve Srca.

Više informacija o tečaju možete pronaći na stranici s opisom tečaja, a za sve dodatne informacije slobodno nam se javite putem adrese edu@srce.hr.

Izgled tečaja u OBS studiju

Izgled tečaja u programu Shotcut