Održan webinar "EuroHPC - pristup europskim superračunalima"

20. 1. 2022.

HPC-CC logo

Sveučilišni računski centar (Srce) je kao voditelj nacionalnog konzorcija za uspostavu Hrvatskog centra kompetencija za HPC, 18. siječnja 2022. održalo webinar "EuroHPC - pristup europskim superračunalima". Ovaj je webinar održan u okviru projekta “National competence Centres in the Framework of EuroHPC - EuroCC” i bio je namijenjen svim zainteresiranima za korištenje EuroHPC superračunala. Uz stručnjake Srca, webinaru je prisustvovalo 38 sudionika.

Polaznici su dobili osnovne informacije o strukturi i djelovanju Zajedničkog poduzeća za europsko računarstvo visokih performansi (EuroHPC JU), upoznati su s načinom provedbe projekta EuroCC, a pružen im je i uvid u djelovanje Hrvatskog centra kompetencija za HPC. Tijekom webinara  predstavljeni su im računalni resursi Vega (Slovenija),  MeluXina (Luksemburg), Discoverer (Bugarska), Karolina (Češka) i LUMI (Finska) te su dobili informacije o tome kako ostvariti pravo pristupa i koji su trenutačno pozivi otvoreni.

Webinar je održan u online okruženju putem sustava za webinare Srca, a za dijeljenje materijala korišten je sustav za online tečajeve Srca.

Financiranje projekta Euro CC